ΛΑΡΙΣΑ

Ζει και… βασιλεύει το παραεμπόριο στα παράλια της Λάρισας

Και μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των τοπικών αρχόντων και της αστυνομίας, επιστροφή στη ζοφερή πραγματικότητα.

Σαν… σμήνη οι αφρικανοί το Σαββατοκύριακο «χτένιζαν» την παραλιακή γραμμή του δήμου Αγιάς με κάθε λογής εμπόρευμα.

Από παπούτσια μέχρι και ρούχα πουλούσαν στους λουόμενους οι οποίοι σε αρκετές των περιπτώσεων δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους αφού η συχνότητα που τους προσέγγιζαν για να τους προσφέρουν κάτι ήταν μόλις ελάχιστα λεπτά!

Κι όλα αυτά βέβαια λίγες μόλις ημέρες, πριν καν στεγνώσει το σάλιο με τις υποσχέσεις και τις… ευχές, όλων των λεγόμενων «εμπλεκόμενων φορέων».

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως δεν είναι θέμα αντικειμενικής αδυναμίας αλλά έλλειψης βούλησης να παταχθεί το φαινόμενο του παραεμπορίου.

Όλοι αυτοί οι δύσμοιροι οικονομικοί μετανάστες προμηθεύονται από συγκεκριμένους… «καρχαρίες» και πολύ συγκεκριμένα σημεία τα προϊόντα. Είναι άραγε τόσο δύσκολο και οι ελεκγτικοί μηχανισμοί δεν μπορούν να φθάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο;

Σε κάθε περίπτωση αυτός που την πληρώνει είναι ο νόμιμος έμπορας που βλέπει τον τζίρο του να πέφτει κατακόρυφα την ώρα που οι αετονύχηδες, εμπορευόμενοι ανθρώπινες ψυχές και λαθραία προϊόντα, θησαυρίζουν.

Τουλάχιστον αφού δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, ας μη συσκέπτονται κι ας μη φωτογραφίζονται προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

Newsroom onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις