ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εντυπωσιάζει το νέο SEAT Leon!

Tις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες του καινούριου Leon έδωσε στη δημοσιότητα η SEAT. Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της ισπανικής φίρμας δείχνει πιο ώριμο και καλύτερο από ποτέ.

νέα 3η γενιά του Leon είναι πλέον γεγονός και σίγουρα αναμένεται να μας απασχολήσει έντονα το επόμενο χρονικό διάστημα, ειδικά με αφορμή και το επίσημο ντεμπούτο του που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Αν μη τι άλλο το ισπανικό μοντέλο δείχνει πως βρίσκεται στα ίδια μονοπάτια με τις προηγούμενες γενιές του, προβάλλοντας ως σημαντικότερο στοιχείο το δυναμικό design, επηρεασμένο άλλωστε και από το πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο IBE που γνωρίσαμε επίσης στο Παρίσι το 2010.

Aπό τεχνολογική άποψη, ενδιαφέρον παρουσιάζει πως το νέο Leon βασίζεται και αυτό στην καινούρια πλατφόρμα «πασπαρτού» με κωδική ονομασία MQB που εξέλιξε πρόσφατα ο όμιλος VW και η οποία αποτελεί τη βάση για πολλά μοντέλα του ομίλου.

Κινητήρες από 1,2 έως και 2,0 λίτρα

Το νέο Leon ρίχνεται στη μάχη της μικρομεσαίας κατηγορίας «πάνοπλο» στο θέμα των κινητήρων. Η γκάμα του διαθέτει την εξέλιξη των γνώριμων TSI και TDI κινητήρων με χωρητικότητα από 1,2 έως και 2,0 λίτρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 1,6 λίτρων TDI πετρελαιοκινητήρας με τους 105 ίππους. Αποδίδει 250 Nm ροπής και καταναλώνει μόλις 3,8 λίτρα/100 χλμ., ενώ εκπέμπει μόλις 99 γρ./χλμ.

Στις αρχές του 2013 η γκάμα του Leon θα ενισχυθεί από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του TSI μοτέρ 1,2 λίτρων σε εκδόσεις 86 και 105 ίππων.

Εσωτερικό – Τεχνολογικά και ουσιαστικά αναβαθμισμένο

Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται και το εσωτερικό του νέου Leon που δείχνει σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχέση με πριν. Μάλιστα, η SEAT τονίζει ότι το μοντέλο της διαθέτει πλέον και πολύ εξελιγμένο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής.

Τέλος του χρόνου στις αγορές

Το λανσάρισμα του νέου Leon στις ευρωπαϊκές αγορές τοποθετείται χρονικά για το τέλος του 2012.

http://www.autotriti.gr

Close