ΛΑΡΙΣΑ

Εν αναμονή κινητοποιήσεων για το 15ο Γυμνάσιο»

Επιμένουν στις καταγγελίες τους οι συλλογικοί φορείς της Νέας Πολιτείας

 

Το παρακάτω κείμενο υπογράφουν οι συλλογικοί φορείς της συνοικίας της Νέας Πολιτείας :

 

«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με έδρα την Λάρισα σε ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί, δεν αμφισβήτησε μόνο το αν το νέο κτήριο του 15ου Γυμνάσιου Λυκείου στη Νέα Πολιτεία εξυπηρετεί πραγματικές ανάγκες. Προχώρησε ακόμα παρακάτω διατυπώνοντας την φράση ότι πρέπει λέει να γίνει μεγάλη συζήτηση για την χρήση του νέου κτηρίου. Γιατί το κτήριο είναι μεγάλο και περισσεύουν αίθουσες….

Δεν είναι μεγάλο το κτήριο. Είναι όσο ακριβώς χρειαζόταν για τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε!!!! Το ότι περισσεύουν αίθουσες δεν πρόεκυψε μόνο του. Περισσεύουν αίθουσες γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες πιθανώς υποτασσόμενες σε άνωθεν εντολές δεν έχουν το σθένος να ολοκληρώσουν αυτό που οι ίδιες επί 8 χρόνια σχεδίαζαν. Κρυβόμαστε πίσω από μια επικαλούμενη ανάγκη να γίνει ολική ανακατανομή των μαθητών Β/θμιας εκπαίδευσης στην Λάρισα. Μια ανακατανομή που εδώ και 10 χρόνια πολλοί την επικαλούνται αλλά κανείς δεν την κάνει. Ούτε καν την δρομολογεί. Ούτε καν την σχεδιάζει. Δεν χρειάζεται απλά η λειτουργία Λυκείου στην Νέα Πολιτεία ειπώθηκε αλλά πρέπει να γίνει ανακατανομή. Κάντε την!!. Χωρίς να σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα. Αλλά ως τώρα τα σπασμένα τόσων χρόνων τα πληρώνουν τα δικά μας παιδιά. Αρκετά πια.

Θα φύγουν ειπώθηκε τα παιδιά της Νέας Πολιτείας από τα όμορα λύκεια και θα διαταραχτεί η λειτουργία τους (Άρα τα παιδιά είναι αρκετά για επανδρώσουν το νέο Λύκειο). Αυτό είναι το κριτήριο? Ποια λειτουργία θα διαταραχτεί? Οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών δεν θα χαθούν. Αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί μαθητών ώστε κατά τον διαχωρισμό σε κατευθύνσεις να τους βγαίνουν τμήματα μεγάλα και να μην χρειάζονται περισσότερους καθηγητές. Αυτό καίει. Για τα παιδιά ούτε λόγος!

Να γίνει συζήτηση ειπώθηκε. Η συζήτηση είναι η δικαιολογία για να ωραιοποιηθούν μεθοδεύσεις που καμιά σχέση με το σκοπό του κτηρίου δεν έχουν. Ποιος θα συζητήσει με ποιον? Σε ποια βάση και με ποια αρμοδιότητα. Θα συζητήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες μεταξύ τους, με τις δικές τους κρυφές ατζέντες, για το μέλλον των δικών μας παιδιών? Το τι θα συζητηθεί όμως είναι το πιο ενδιαφέρον! Όταν αμφισβητείται η σκοπιμότητα κατασκευής του κτηρίου , τότε δεν θα συζητηθεί το πότε και πως θα λειτουργήσει το Λύκειο, αλλά το τι θα κάνουμε τις αίθουσες. Γραφεία για καμιά υπηρεσία μήπως, για να γλυτώσουν το ενοίκιο ίσως? Κάποιο άλλο σχολείο μήπως για να εξυπηρετηθούν κάποιες άλλες ανάγκες ίσως?. Να δούμε τι άλλο θα φιλοξενήσει αυτή η συνοικία πια. Χίλιοι καλοί χωράνε λένε αλλά ως πότε τα δικά μας παιδιά θα εξακολουθήσουν να είναι εκπαιδευτικοί μετανάστες στην ίδια τους την γειτονιά…

Οι μαθητές ,οι γονείς, και όλοι οι κάτοικοι της Νέας Πολιτείας έχουν ανεχτεί αρκετά και έχουν αποδείξει και επιδείξει την όποια απαιτούμενη υπομονή. Αρκετά πια. Πρέπει να ξεκαθαριστεί προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το νέο κτήριο θα λειτουργήσει για τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε. Για Γυμνάσιο – Λύκειο. Και μέχρι τότε, περιμένοντας τους μαθητές στους οποίους ανήκει, οι πόρτες του θα παραμείνουν κλειστές. Κλειδωμένες. Με αλυσίδα και λουκέτο αν χρειαστεί».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις