ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην Λοκομοτίβ Πλόβντιβ συνεχίζει ο Ηλίας Κυριακίδης

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ αγαπήθηκε και από τους οπαδούς του Εργοτέλη

Ο Ηλίας Κυριακίδης, μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ούτε καν ο καλύτερος από τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ΑΕΛ.

Κατάφερε όμως να αφήσει το στίγμα του και, κυρίως, μόνο φίλους στη Λάρισα.

Ιδιαίτερα συμπαθής υπήρξε ο Ηλίας Κυριακίδης και μεταξύ των αθλητικογράφων και όχι μόνο της πόλης, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Μετά τους αγαπημένους του βυσσινί της ΑΕΛ, ο Ηλίας βρέθηκε στην Κρήτη για να ενισχύσει την προσπάθεια του Εργοτέλη να παραμείνει στα σαλόνια της Super League.

Δεν τα κατάφερε και πλέον αναζητά την τύχη του στο εξωτερικό ως ποδοσφαιριστής της Τσέχικης Λοκομοτίβ του Πλόβντιβ.

Εντύπωση μας προκάλεσε ο τρόπος που επέλεξαν οι οπαδοί του Εργοτέλη, οι επονομαζόμενοι Alternatives να τον αποχαιρετίσουν.

Μεταφέρουμε αυτούσια την ανακοίνωσή τους.

«Δεν συνηθίζουμε να βγάζουμε ανακοινώσεις για παίκτες της ομάδας μας όταν αποχωρούν. Πεποίθησή μας είναι ότι μόνος αναντικατάστατος είναι ο κόσμος και η ιστορία του Εργοτέλη! Αυτή τη φορά θα κάνουμε μια εξαίρεση, γιατί ο ίδιος ο Ηλίας Κυριακίδης αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα του σύγχρονου εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, που θέλει τους ποδοσφαιριστές, ήρωες εντός των 4 γραμμών του γηπέδου και αποστειρωμένους από την κοινωνία.

Ο Ηλίας για εμάς αποτελεί προσωποποιημένη έκφραση της ιδέας του Εργοτέλη. Ποδοσφαιριστής που εκτός από τις ποδοσφαιρικές ικανότητες, διακατέχεται από ήθος, πάθος και κοινωνικές ευαισθησίες. Οραματίζεται, όπως κι εμείς, μια κοινωνία αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και ισότητας και μέσω του ποδοσφαίρου και της ομάδας Hasta La Victoria Siempre, που είναι μέλος, δίνει αγώνες ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που φουντώνουν στις μέρες μας.

Στον Εργοτέλη γεφύρωσε ένα χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στην εξέδρα και τους παίκτες και αποτέλεσε πρότυπο για τις επόμενες γενιές παικτών.

Καλή συνέχεια Ηλία! Η Κρήτη είναι πλέον πατρίδα σου και σε περιμένουμε πίσω για να χτίσουμε μαζί τον Εργοτέλη που ονειρευόμαστε, τον Εργοτέλη του μέλλοντος, βγαλμένο από το ένδοξο παρελθόν του, κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό σωματείο,

Κράτα τη γροθιά ψηλά για ένα ποδόσφαιρο με άποψη, μια κοινωνία με αγώνες.

Venceremos!»

(newsroom onlarissa.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις