ΛΑΡΙΣΑ

Οι Χριστιανοί φως και αλάτι του κόσμου

Οι Χριστιανοί είναι το άλας της γης και το Φως ολοκλήρου του κόσμου, γίνονται αιτία να κατευθύνονται και άλλες ανθρώπινες ψυχές στην σωτηρία και τον αγιασμό, που συνεχίζουν να αγνοούν τον σωτήριο λόγο του Θεού και με την παρότρυνση των ευσεβών Χριστιανών αποκτά νόημα η ζωή τους και πληρότητα η καρδιά τους.

Σήμερα οι Χριστιανοί πρέπει να αναλάβουμε τον ρόλο μας υπεύθυνα, να καταρτιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε πνευματικά, να καταρρίπτουμε δυνατές νίκες κατά του διαβόλου και να εμπιστευόμαστε την ψυχή μας μόνο στα χέρια του Θεού, ούτως ώστε να οδηγούμαστε όχι στην άγνοια και τον ψυχικό όλεθρο αλλά αντίθετα στην αλήθεια, στο Φως και στον αγιασμό.

Έτσι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε και τις πληγωμένες ψυχές των αδελφών μας που σήμερα απογοητευμένοι αναζητούν λίγο Φως μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια της ζωής τους, δύναμη και θάρρος προκειμένου να υπερβούν τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά.

Αυτό είναι το έργο των Χριστιανών, μετά την πνευματική τους τελείωση να ομορφαίνουν την ζωή των συνανθρώπων τους, που είναι οι εικόνες του Θεού και να γίνονται το άλας της γης!

 

Αυτά τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος την Κυριακή 15 Ιουλίου, κατά την εορτή των Αγίων Πατέρων,στον κατάμεστο Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νέων Καρυών, σε μία μεγάλη σύναξη πιστών Χριστιανών από τις ΝέεςΚαρυές και την ευρύτερη περιοχή.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις