ΛΑΡΙΣΑ

Έως και 43 βαθμούς Κελσίου αύριο ο υδράργυρος στη Λάρισα!

Άλλη μία καυτή ημέρα, ευτυχώς η τελευταία του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα, αναμένεται τη Δευτέρα, οπότε ο υδράργυρος θα δείξει 42 και τοπικά 43 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά.

Συγκεκριμένα, 42 και πιθανόν τοπικά 43 βαθμούς αναμένει η ΕΜΥ στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αθήνα, ειδικότερα, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 41 και τοπικά 42 βαθμούς, εκτός από τις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές (έως 38 βαθμούς).

Στους 40-41 βαθμούς αναμένεται να κυμανθεί ο υδράργυρος στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, πλην της Ηπείρου, των νησιών του Ιουνίου και των Κυκλάδων, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς.

Ευτυχώς, από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 7-8 μποφόρ, από τα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, με αποτέλεσμα την υποχώρηση του κύματος καύσωνα.

Έτσι, την Τρίτη αναμένεται σημαντική πτώση 6-8 βαθμών της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη τη χώρα (τοπικά στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλές τιμές). Περαιτέρω υποχώρηση του υδραργύρου την Τετάρτη, ενώ η ΕΜΥ δεν προβλέπει νέα άνοδο πριν από το Σάββατο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις