ΚΟΣΜΟΣ

Η μυστηριώδης γυναίκα στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ-ουν

Ο Τύπος στην Ασία προσπαθεί να εντοπίσει την ταυτότητα της νεαρής κοπέλας που ακολουθεί τον νέο ηγέτη της Βόρειας Κορέας στις επίσημες εκδηλώσεις.

Στη Νότιο Κορέα, όπου υπάρχουν τεράστιες υποδομές παρακολούθησης και καταγραφής των δραστηριοτήτων στον κομμουνιστικό Βορρά, ο τελευταίος συναγερμός «χτύπησε» όταν η κρατική τηλεόραση της Πιονγκ Γιανγκ μετέδωσε την επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ-ουν στο μαυσωλείο του παππού του και ιδρυτή του κομμουνιστικού κράτους, Κιμ Ιλ-σουνγκ, λόγω της επετείου από το θάνατό του το 1994.

Μαζί του βρίσκονταν κορυφαίοι αξιωματούχοι, όπως ο επίτιμος αρχηγός του κράτους Κιμ Γιονγκ-ναμ και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων ΡιΓιονγκ-χο, αλλά και μία λεπτή, νεαρή κοπέλα με κοντά μαλλιά και αυστηρά μαύρα ρούχα.

Η γυναίκα-μυστήριο περπάτησε δίπλα-δίπλα με τον Κιμ Γιονγκ-ουν και υποκλίθηκαν μαζί μπροστά στο χώρο όπου βρίσκεται ταρριχευμένο το σώμα του πρώτου κομμουνιστή ηγέτη της χώρας.

Αργότερα, η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε πάλι δίπλα στον Κιμ Γιονγκ-ουν, ενώ παρακολουθούσαν την παράσταση μίας κρατικής ορχήστρας.

Τα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ έχουν γεμίσει από φήμες και υποθέσεις για την ταυτότητά της, λέγοντας ότι μπορεί να είναι η νεότερη αδερφή του, Γιο-γιονκ, που είχε σπουδάσει μαζί του στην Ελβετία τη δεκαετία του 1990.

Αλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ερωμένη ή και σύζυγο του νεαρού ηγέτη, ίσως την Χιον Σονγκ-γολ, διάσημη τραγουδίστρια που φημολογείτο ότι είχε δεσμό με τον νέο ηγέτη της χώρας.

Η περίπτωσή της είναι ενδιαφέρουσα, καθώς «εξαφανίστηκε» από τη δημοσιότητα το 2006, αλλά επανεμφανίστηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο, και μάλιστα έγκυος. «Ηταν φίλοι από παλιά, ως έφηβοι και υπάρχει η φήμη μεταξύ της βορειοκορεατικής ηγεσίας ότι ήταν εραστές», υποστήριξε ανώνυμη πηγή των μυστικών υπηρεσιών.

Η πρώτη εμφάνιση «άγνωστης γυναίκας» στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ-ουν σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τον θρήνο για την απώλεια του πατέρα του.

Αλλοι πάντως, συνεκτιμώντας την σταθερή απουσία των «πρώτων κυριών» από το προσκήνιο της δημοσιότητας στην Βόρεια Κορέα, εκτιμούν ότι ίσως είναι ετεροθαλής αδερφή του Κιμ Γιονγκ-ουν, από την «ένωση» του πατέρα του με κάποια από τις ερωμένες του.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις