ΛΑΡΙΣΑ

Έξαρση πυρκαγιών την Πέμπτη στη Λάρισα

Έξαρση σε εκδηλώσεις δασικών πυρκαγιών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας παρατηρήθηκε χθες Πέμπτη.

Συγκεκριμένα στα 17:50 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αγιονέρι Ελασσόνας όπου κάηκαν 60 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης και στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 8 οχήματα με 16 άνδρες και 1 ομάδα Πεζοπόρου Τμήματος..

Επίσης στις 22:05 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δαμασίου  όπου κάηκαν 300 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης καθώς και εκατόν 150 στρέμματα υπολείμματα καλλιεργειών και στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 5 οχήματα με 13 άνδρες και μία ομάδα Πεζοπόρου Τμήματος.

Ακόμη στις 23:40 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δρυμός  Ελασσόνας όπου κάηκαν 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης και στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 9 οχήματα με 20 άνδρες και μία ομάδα Πεζοπόρου Τμήματος της 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Τέλος , σήμερα στις 11:20΄εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Γόννων όπου κάηκαν 50 στρέμματα καλλιεργήσιμων (ελαιόδενδρα) και χορτολιβαδικών εκτάσεων και στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 6 οχήματα με 18 άνδρες.

Οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες δυστυχώς ευνοούν τόσο στην έναρξη όσο και στην ταχεία εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών , για τον λόγο αυτό παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί με οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει την έναρξη πυρκαγιάς ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις