Έξαρση πυρκαγιών την Πέμπτη στη Λάρισα

Δημοσιεύθηκε στις: 13 Ιουλίου 2012, 18:00

Έξαρση σε εκδηλώσεις δασικών πυρκαγιών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας παρατηρήθηκε χθες Πέμπτη.

Συγκεκριμένα στα 17:50 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αγιονέρι Ελασσόνας όπου κάηκαν 60 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης και στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 8 οχήματα με 16 άνδρες και 1 ομάδα Πεζοπόρου Τμήματος..

Επίσης στις 22:05 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δαμασίου  όπου κάηκαν 300 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης καθώς και εκατόν 150 στρέμματα υπολείμματα καλλιεργειών και στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 5 οχήματα με 13 άνδρες και μία ομάδα Πεζοπόρου Τμήματος.

Ακόμη στις 23:40 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δρυμός  Ελασσόνας όπου κάηκαν 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης και στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 9 οχήματα με 20 άνδρες και μία ομάδα Πεζοπόρου Τμήματος της 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Τέλος , σήμερα στις 11:20΄εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Γόννων όπου κάηκαν 50 στρέμματα καλλιεργήσιμων (ελαιόδενδρα) και χορτολιβαδικών εκτάσεων και στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν 6 οχήματα με 18 άνδρες.

Οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες δυστυχώς ευνοούν τόσο στην έναρξη όσο και στην ταχεία εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών , για τον λόγο αυτό παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί με οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει την έναρξη πυρκαγιάς ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ