ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Αγοραστού – Παλάσκα

Τα τρέχοντα ζητήματα των κτηνοτρόφων κυριάρχησαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Λάρισας κ. Νίκου Παλάσκα σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι καταστροφές απ’ το χαλάζι σε τριάντα ποιμνιοστάσια στην ευρύτερη περιοχή της Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας. Ο κ. Παλάσκας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ζήτησε την συμβολή του περιφερειάρχη προς το αρμόδιο Υπουργείο για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της ακριβούς καταγραφής των ζημιών, πρόκειται να υποβληθεί προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλο πλήρης και αιτιολογημένο αίτημα για την έγκαιρη και δίκαιη καταβολή αποζημιώσεων.

Ακόμη αναφορά έγινε και στη μη έγκαιρη προμήθεια εμβολίων για τον μελιταίο πυρετό απ’ το αρμόδιο Υπουργείο ζήτημα για το οποίο ο περιφερειάρχης τόνισε ότι έχουν γίνει επανειλημμένα αιτήματα προς το ΥΠΑΑΤ για να προχωρήσει ο διαγωνισμός και αναμένεται σύντομα η διαδικασία της προμήθειάς τους.

Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης για το οποίο οι κτηνοτρόφοι ζητούν να τους καταβληθεί άμεσα προκειμένου να καλύψουν με τα χρήματα αυτά τις τρέχουσες ανάγκες και τα χρέη τους.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι πρόκειται να θέσει το θέμα στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και επεσήμανε ότι «είναι απαραίτητο να  καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση και η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, καθώς οι κτηνοτρόφοι, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, εξαιτίας του υψηλού κόστους των ζωοτροφών, της γενικότερης οικονομικής ύφεσης, αλλά και των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην καταβολή των αποζημιώσεων από το κράτος. Ο τομέας της κτηνοτροφία χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει και πάλι το ελληνικό κράτος να αυξήσει την παραγωγή εγχώριων προϊόντων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις