ΚΟΣΜΟΣ

Πιράνχας επιτίθενται σε Κινέζους

Πανικός επικρατεί στην πόλη Λιουζού

Πανικός επικρατεί στην πόλη Λιουζού της νότιας Κίνας μετά τις φονικές επιθέσεις από πιράνχας που δέχθηκαν δυο άνθρωποι στον ποταμό Λιουτζιάνγκ. Τα πιράνχας αυτά κανονικά ζουν στην νότια Αμερική και η εμφάνισή τους στο ποτάμι της Κίνας εγείρει σοβαρές ανησυχίες.

Οι αρχές της Λιουζού στην επαρχία Γουανγσί ζήτησαν από τους κατοίκους να προσπαθήσουν να πιάσουν τα ψάρια αυτά και προσφέρουν 1.000 γιουάν (160 δολάρια) για κάθε ψάρι που θα πιάνεται ζωντανό ή νεκρό, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας China Daily.

«Το ψάρεμα με δίχτυα δεν επιτρέπεται στο τμήμα του ποταμού που διαρρέει την πόλη, αλλά αυτή τη φορά κάναμε μια εξαίρεση. Πέντε μικρά αλιευτικά με πεπειραμένους ψαράδες πλέουν στην περιοχή από τη Δευτέρα. Επιπλέον, 40 ψαράδες από την τοπική ένωση αλιέων προσπαθούν από τη Δευτέρα να πιάσουν πιράνχας χρησιμοποιώντας χοιρινό σαν δόλωμα», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Πέρα από τα αλιευτικά όμως, πολλοί ακόμα κάτοικοι, οπλισμένοι με κοντάρια, έχουν λάβει θέσεις στις όχθες του ποταμού προκειμένου να πιάσουν τα ψάρια και να καρπωθούν οι ίδιοι την αμοιβή.

Πάντως, σύμφωνα με την China Daily, οι ημέρες των πιράνχας είναι μετρημένες γιατί τα ψάρια αυτά δε ζουν σε θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών Κελσίου κι έτσι ακόμα κι αν ξεφύγει κάποιο θα πεθάνει στη διάρκεια του χειμώνα.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, τα πιράνχας αυτά πιθανόν αφέθηκαν στο ποτάμι από κάποιος που τα είχαν αγοράσει σαν «διακοσμητικά» και οι αρχές τώρα εντείνουν τους ελέγχους στις αγορές προσπαθώντας να εμποδίσουν τις πωλήσεις τους.

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις