ΛΑΡΙΣΑ

Πιο φτηνό νερό για τους αγρότες της Αγιάς κατά 20 %

Αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Κατά 20% φθηνότερο νερό για άρδευση, θα πληρώσουν οι αγρότες του Δήμου Αγιάς, τη φετινή αρδευτική περίοδο.

Η μείωση αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το σκεπτικό να στηριχθούν οι αγρότες του τόπου, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης, προσφέροντάς τους φθηνότερο νερό, για τις καλλιέργειές τους.

Απ’ την άλλη για να επιτευχθεί η μείωση του κόστους του, το «τίμημα», ήταν η κατάργηση της χρέωσης που καλούνταν να πληρώσουν σχετικά με το «αποθεματικό για τυχόν επεκτάσεις του αρδευτικού συστήματος και δικτύου», που συμπεριλαμβανόταν στο συνολικό κόστος των τελών.

Αυτό σημαίνει ότι … αναβάλλονται επ’ αόριστον, τα μελλοντικά σχέδια επέκτασης του αρδευτικού συστήματος του Δήμου Αγιάς! «Κρίθηκε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη μείωσης του κόστους των τελών άρδευσης, προκειμένου να στηριχθούν οι αγρότες και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, απ’ το να συγκεντρώνουμε αποθεματικό για μελλοντικά έργα άρδευσης…», υποστήριξε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος, σχολιάζοντας το σκεπτικό της απόφασης του Δήμου.

Όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος, πέρυσι εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η ενιαία τιμολόγηση, ως προς το κόστος άρδευσης σε όλο τον Δήμο Αγιάς, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν το κόστος για τη ΔΕΗ, για τη συντήρηση μηχανημάτων, η αμοιβή υδρονομέα, αμοιβή ΔΕΥΑ και ένα μικρό αποθεματικό για τυχόν επεκτάσεις αρδευτικού συστήματος.

Αφαιρώντας απ΄ το συνολικό ποσό του ενιαίου τιμολογίου, τον παράγοντα του αποθεματικού και μειώνοντας παράλληλα το κόστος για τη συντήρηση μηχανημάτων αλλά και των αποδοχών του υδρονομέα, επιτεύχθηκε η μείωση του 20%, στα τέλη άρδευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Λέτσιο, πρόθεση του Δήμου είναι η μειωμένη τιμολόγηση να διατηρηθεί και για την επόμενη αρδευτική περίοδο, ενώ επισήμανε ότι και οι αγρότες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην υποχρέωσή τους να καταβάλλουν τα τέλη.

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Λένα Κισσάβου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις