ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνίδα δημοσιογράφο αποζημιώνει γερμανικό νοσοκομείο μετά από ιατρικό λάθος

Κατέληξε σε αναπηρικό καροτσάκι με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη

Ένα απίστευτο δράμα ζει από το 2004 η Ελληνίδα ανταποκρίτρια ξένου Τύπου Πασχαλινή Ν. Μπήκε σε γερμανικό νοσοκομείο για επέμβαση ρουτίνας και κατέληξε σε αναπηρικό καροτσάκι με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Το Γερμανικό νοσοκομείο Marienkrankenhaus στην πόλη Χέρνε αποφάσισε να επισκεφτεί το 2004 η 40χρονη δημοσιογράφος για να αφαιρέσει ένα καλοήθη όζο από τον θυρεοειδή αδένα της. Μετά την εγχείριση η Πασχαλινή παρουσίασε αιμορραγία και έντονη δύσπνοια.

Όπως αποδείχτηκε αργότερα στο δικαστήριο, οι γιατροί του νοσοκομείου άργησαν τραγικά να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο της Ελληνίδας και να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Η άτυχη ασθενής έμεινε σε κώμα επί 4 μήνες και όταν ξύπνησε διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει, οπότε και αναγκάστηκε να μπει σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ακόμη πιο τραγικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild που έχει ασχοληθεί ενεργά με το θέμα, ήταν ότι ο αρραβωνιαστικός της -με την οποία σχεδίαζε να παντρευτεί- την εγκατέλειψε.

Το αποτέλεσμα ήταν η οικογένεια της Πασχαλινής να κάνει μήνυση στο δικαστήριο και να της επιδικαστεί αποζημίωση ρεκόρ. Συγκεκριμένα η Ελληνίδα δημοσιογράφος θα πάρει εφάπαξ 400.000 ευρώ και μηνιαία σύνταξη της τάξεως των 15.900 ευρώ για το υπόλοιπο της ζωής της.

Οι συνήγοροι της εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του δικαστηρίου την οποία χαρακτήρισαν δίκαιη, αφού «η κυρία Ν. πρέπει να βρίσκεται υπό την επίβλεψη κάποιου 24 ώρες το 24ωρο, καθώς δεν μπορεί να σηκωθεί και να περπατήσει. Επιπλέον δεν μπορεί να εργαστεί».

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις