ΛΑΡΙΣΑ

Δωρεάν φρούτα από παραγωγούς και «Ενεργούς Πολίτες»

Καρπούζια και ροδάκινα θα μοιράσουν σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας.

Τα φρούτα είναι προσφορά των μελών του νεοσύστατου αγροτικού συνεταιρισμού «Παραγωγοί Αργυροπουλίου»,  οι οποίοι θέλουν να δείξουν ότι είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην κρίση και θέλουν να ανακουφίσουν – έστω και για μια μέρα – τους συμπολίτες τους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα αυτή την περίοδο.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας μεσολαβούν για να μοιράσουν αυτές τις ποσότητες τροφίμων σε 150 περίπου οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Έχοντας πλέον καταστάσεις από προηγούμενες δωρεές τροφίμων και με τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών της πόλης κάλεσαν τις συγκεκριμένες οικογένειες για να τις μοιράσουν τα συγκεκριμένα τρόφιμα.

Η διανομή θα γίνει στις 8 το βράδυ στο πίσω μέρος της σκεπαστής αγοράς (εκεί όπου γίνεται η πώληση των βιολογικών προϊόντων).  Παράλληλα, συγχαίρουν τα μέλη του Συνεταιρισμού Αργυροπουλίου που κάνουν μια καλή αρχή στην περιοχή της Θεσσαλίας επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία, ενώ καλούν και άλλους συνεταιρισμούς της περιοχής να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και να εκφραστούν αλληλέγγυα στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες τους.

Σε ότι αφορά τους παραγωγούς του νεοσύστατου συνεταιρισμού Αργυροπουλίου δηλώνουν πως θα συνεχίσουν αυτή την κοινωνική δραστηριότητά τους μοιράζοντας και άλλα προϊόντα που θα συγκεντρώσουν τα μέλη τους σε συνεργασία πάλι με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας, που τον τελευταίο καιρό πραγματοποιούν συνεχείς δωρεές τροφίμων Ελλήνων παραγωγών σε ιδρύματα και οικογένειες της Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις