ΛΑΡΙΣΑ

Στο πόδι η Νέα Πολιτεία για το νέο 15ο Γυμνάσιο

Μία δήλωση από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης για το κτήριο του 15ου Γυμνασίου έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους της Νέας Πολιτείας.

Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Πολιτείας «Οι Αμυγδαλιές» τονίζει τα εξής:

«έκπληκτοι ακούσαμε σε ραδιοφωνική εκπομπή τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με έδρα την Λάρισα να δηλώνει ότι το κτήριο του 15ου Γυμνασίου Λυκείου στη Νέα Πολιτεία, δεν καλύπτει πραγματικές ανάγκες.

Συμπέρασμα: τα παιδιά της Νέας Πολιτείας που φοιτούσαν στο σχολείο και ήταν εκπαιδευτικοί μετανάστες τόσα χρόνια στα γειτονικά Γυμνάσια και Λύκεια δεν ήταν πραγματικά. Υποθέταμε ότι είχαμε παιδιά αλλά τώρα μας εξηγήθηκε το λάθος μας. Τα 450βάλε παιδιά που είχε φέτος το 42ο Δημοτικό Σχολείο δεν είναι πραγματικά, είναι μια εικονική πραγματικότητα.

Συμπέρασμα: Η Νομαρχία, οι Τεχνικές της Υπηρεσίες, η Βθμια Δ/νση και η ίδια η Περ/κη Δ/νση πριν, δεν ήξεραν την δουλειά τους και ξόδεψαν μερικά εκατομμύρια όχι για πραγματικές ανάγκες.

Συμπέρασμα: Ο Δήμος Λάρισας παραχώρησε το οικόπεδο, που σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο προοριζόταν για Γυμνάσιο Λύκειο, όχι για πραγματικές ανάγκες. Ο αγώνας και ο χρόνος που δαπανήθηκε από την ηγεσία και τις υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας έγινε για εικονικές – πλασματικές – υποθετικές ανάγκες.

Το νέο κτήριο στην Νέα πολιτεία σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε, κατασκευάστηκε και ήδη παραδόθηκε για Γυμνάσιο-Λύκειο. Για αυτό τον λόγο έγινε , για αυτή την χρήση έγινε και για αυτή την χρήση και μόνο αυτή θα χρησιμοποιηθεί. Απόλυτα πραγματικές ανάγκες εξυπηρετεί, στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες με αριθμούς. Οι Σύλλογοι Γονέων φρόντισαν από χρόνια να τεκμηριώνουν συνεχώς τον 8ετη σχεδιασμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Και είναι τουλάχιστον προκλητικό και σίγουρα ύποπτο να αμφισβητούνται σχεδιασμοί ετών έστω και στον βωμό άνωθεν εντολών για μείωση δαπανών.

Το τι αποτελεί πραγματική ανάγκη για τα παιδιά της συνοικίας μας το κρίνουμε εμείς. Το τι είναι πραγματική ανάγκη για τα παιδιά της Λάρισας το κρίνει ο Δήμος.

Καλούμε του Γονείς, τους μαθητές αλλά και όλους του κατοίκους της Νέας Πολιτείας σε εγρήγορση. Το κτήριο και η χρήση του πρέπει να διαφυλαχτούν. Ακόμα και αν φέτος δεν λειτουργήσει το Λύκειο –παρόλο που οι Λυκειακές του τάξεις έχουν ήδη ιδρυθεί και για ένα χρόνο λειτουργήσει- του χρόνου οι αριθμοί θα είναι τέτοιοι που καμιά γραφειοκρατική διαδικασία και σκοπιμότητα δεν θα μπορέσει να το ανακόψει.

Η Νέα Πολιτεία έδωσε ένα οικόπεδο της, για την λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου για όλα τα παιδιά της Λάρισας. Καλοδεχούμενα και καλή τους πρόοδο. Η Νέα Πολιτεία έδωσε και δεύτερο οικόπεδο της για το ΕΠΑΛ για παιδιά από όλη την Λάρισα. Καλοδεχούμενα και καλή τους πρόοδο. Η Νέα Πολιτεία έδωσε αυτό το οικόπεδο και κτίστηκε αυτό το κτήριο για τα παιδιά της συνοικίας, για Γυμνάσιο και Λύκειο. Θεωρούμε αιτία πολέμου κάθε άλλη μεθόδευση και καλούμε γονείς μαθητές και όλους τους κατοίκους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Ξεπερνάμε το πόσο λίγο ή πολύ κλισέ ακούγετε η φράση αυτή, και κάνουμε κτήμα μας την ουσία της.

Το Γυμνάσιο Λύκειο της συνοικίας είναι εδώ. Μολών Λαβέ.»

Φωτο: από πρόσφατη επίσκεψη του περιφερειάρχη στις νέες εγκαταστάσεις

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις