ΕΛΛΑΔΑ

«Καυτός» Ιούλιος με τέλος ακινήτων

Άμεσα ξεκινά η αποστολή των ειδοποιητηρίων για το ειδικό τέλος ακινήτων, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Ιουλίου, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στο πλαίσιο ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους. Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Αναφορικά με την αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος, ο υφυπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές οτι θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα θα τεθεί και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο και ότι οι αλλαγές που αφορούν στο φόρο εισοδήματος και στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων θα ισχύσουν από το 2013. Από το 2013 θα ισχύσει και το νέο περιουσιολόγιο.

Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης θα επανεξεταστεί και το μέτρο των αποδείξεων.

Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι στα μέσα Οκτωβρίου θα αυξηθεί στο 80% του φόρου του πετρελαίου κίνησης ο φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Αυτό, όπως εξήγησε ο υπουργός, δεν θα έχει μόνο ως αποτέλεσμα την αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και τη μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου κίνησης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς η λιανική τιμή του πετρελαίου κίνησης θα μειωθεί κατά 10 λεπτά στα 1,4 ευρώ ανά λίτρο μέση τιμή. Για την αντιστάθμιση της επιβάρυνσης των καταναλωτών από την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης εξετάζεται να δοθεί επίδομα θέρμανσης με εισοδηματικά, γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια.

http://www.real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις