ΛΑΡΙΣΑ

Δεν χορηγείται γονική άδεια στους υπαλλήλους του πυροσβεστικού σώματος

Ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη

Στην ερώτηση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνονται τα εξής:

«Με την ερώτηση μας με αριθμό 1272/01-11-2011 είχαμε τονίσει την απαράδεκτη καθυστέρηση για την νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος χορήγησης γονικής άδειας στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, κάτι που προβλέπει άλλωστε ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν υλοποιηθεί ήδη για τους υπόλοιπους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ωστόσο στην απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αριθμό πρωτοκόλλου 7017-4/14153, τονίστηκε η ύπαρξη της ειδικότερης διάταξης του άρθρου 105α του Π.Δ 210/1992 «Κανονισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος» (Κ.Ε.Υ.Π.Σ), που, σύμφωνα πάντα με την απάντηση του υπουργού, ρυθμίζει το θέμα αυτό, κατά συγκεκριμένο και διαφορετικό τρόπο.

Επίσης στην ίδια απάντηση αναφερόταν ότι έχει συσταθεί η Επιτροπή Αναμόρφωσης του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος (Κ.Ε.Υ.Π.Σ) και υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα προβλέπεται η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα περί γονικών αδειών για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έχει παρέλθει ήδη ένα οκτάμηνο από τις παραπάνω δεσμεύσεις της κυβέρνησης και οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος εξακολουθούν να στερούνται του δικαιώματος γονικής άδειας, για την ανατροφή των παιδιών τους, καθώς και των ανάλογων διευκολύνσεων που σχετίζονται με την παρακολούθηση και ενημέρωση της σχολικής προόδου των παιδιών τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, πότε η κυβέρνηση επιτέλους θα εφαρμόσει τις σχετικές διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, περί γονικών αδειών, για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις