ΛΑΡΙΣΑ

Αναβαθμίζεται η βόρεια είσοδος των Φαρσάλων

Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο για τα Φάρσαλα μπαίνει στη διαδικασία της υλοποίησης καθώς δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση δημοπράτησης του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση της βόρειας εισόδου της πόλης των Φαρσάλων», προϋπολογισμού 380.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε κ. Αγοραστός: «Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μία από τις κεντρικές μας προτεραιότητες. Με παρεμβάσεις  όπως αυτές αναβαθμίζεται το αστικό τοπίο και η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Τέτοιες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται μέσα από συνέργεια και συνεργασία όλων των βαθμών της αυτοδιοίκησης. Η Αιρετή Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή για μια κοινή λήψη δράσεων με τους ΟΤΑ, η οποία με έργα όπως αυτό, θα συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο σε τοπικό όσο και ευρύτερο επίπεδο».

Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η έγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης του υπόψη έργου, που είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαρσάλων, με Κύριο του έργου το Δήμο Φαρσάλων. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 349.599,98 ευρώ.  Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Ιανουάριο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.). Μετά την έγκριση αυτή, θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής της σχετικής  Σύμβασης για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Με την παρούσα μελέτη πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες διαμόρφωσης – περιβαλλοντικής αναβάθμισης στη βόρεια είσοδο της πόλεως των Φαρσάλων συνολικής έκτασης 30 στρεμμάτων. Συγκεκριμένα θα γίνουν φυτεύσεις κατά μήκος των πρανών της οδού Λαρίσης μπροστά από το Ο.Τ. Γ 207. Επίσης θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης των Ο.Τ. Γ 210, Γ 211 Β, Γ212 Β, Γ211 Ε και των δρόμων μεταξύ αυτών. Οι εργασίες αυτές θα συμπεριλαμβάνουν: Γενική εκσκαφή, πλήρωση με φυτική γη, φυτεύσεις, επιχώσεις με E4 και 3Α, τοποθέτηση κρασπέδων, πλακοστρώσεις, κατασκευή πέργκολας. Ακόμη θα κατασκευαστούν υποδομές φωτισμού, υποδομές άρδευσης και αποχέτευσης, θα κατασκευαστεί πέτρινη βρύση, θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα περίφραξη του Ο.Τ. Γ 208 (στη νότια και ανατολική πλευρά) με μεταλλικό κιγκλίδωμα και θα κατασκευαστεί διάδρομος περιπάτου, πλάτους 3,00 μ κατά μήκος της παραπάνω περίφραξης, αλλά και περιμετρικά του Ο.Τ. 211 Δ, ο οποίος θα καταλήγει στην Περιφερειακή οδό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις