ΛΑΡΙΣΑ

Οργανώνονται οι δημοτικοί υπάλληλοι κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Τη λήψη δέσμης μέτρων – πρωτοβουλιών κατά της κυβερνητικής πολιτικής αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρίαση το συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας.

Προμετωπίδα των νέων δυσάρεστων μέτρων αποτελούν οι επικείμενες αποκρατικοποιήσεις.

Σε ότι αφορά τις δράσεις, αποφασίστηκαν τα εξής:

Πλατιά σύσκεψη εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τρίτη 17 Ιούνη και ώρα 8.00 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Καλούμε τους συναδέλφους στους Δήμους – ΔΕΥΑ – Περιφέρεια και επιχειρήσεις αυτών να συμμετέχουν για να οργανώσουμε την αντίσταση-αντίδραση για τις σοβαρές εξελίξεις στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κυκλοφορεί κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στη φοροληστεία που είναι σε εξέλιξη και μέσω των εκκαθαριστικών της εφορίας. Η συλλογή των υπογραφών θα γίνει έως 25 Ιούλη και στις 26 Ιούλη 2012 προχωρούμε σε 2ωρη στάση εργασίας 12.00 – 2.00 μμ   και συγκέντρωση στην Α’ Εφορία με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας.

Συγκροτούμε επιτροπή εργαζομένων κατά οποιασδήποτε κατάσχεσης για υπερχρεωμένα νοικοκυριά συναδέλφων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια.

Στον ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας για τα την οριακή κατάσταση που έχει φτάσει. Απαιτούμε άμεσα γενναία χρηματοδότηση από το κράτος, την επιστροφή όλων των χρημάτων από το κούρεμα. Το συντονισμό με όλα τα συνδικάτα, με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή των συναδέλφων (όσων έχουν τη δυνατότητα) στη συγκέντρωση την Πέμπτη 12/7 στις 10.30 πμ στο ΕΚΛ που πραγματοποιούν το Εργ. Κέντρο Λάρισας και συνταξιουχικές οργανώσεις.

Πλατιά ενημέρωση του λαού του νομού μας για την απαξίωση των υπηρεσιών και κύρια της καθαριότητας, με ευθύνη και των δημοτικών αρχών, με κεντρικό στόχο το ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, υλοποιώντας την πολιτική της συγκυβέρνησης -Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Καταγγελία με όλα τα μέσα και μορφές, της απαράδεκτης κατάστασης με τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ π.χ. ΙΝΕ ΓΣΕΕ κλπ, που θυμίζουν μεσαίωνα και απαίτηση για μόνιμο προσωπικό σε όλους τους Δήμους με πλήρη δικαιώματα.

Για τα σοβαρά προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς με διάφορες    πρωτοβουλίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε συντονισμό με άλλα συνδικάτα προτάσσουμε σαν πρώτο ζήτημα τη νέα σχολική χρονιά να μην μείνει κανένα παιδί εκτός. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε ημερίδα με θέμα: Γονείς, εργαζόμενοι, συνδικάτα, όλοι μια γροθιά για σύγχρονους δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Τέλος μέσα από περιοδείες, ομιλίες, ανακοινώσεις θα ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους, τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στη δράση του Συνδικάτου, γιατί έτσι μπορούμε να πετύχουμε, ο ένας για όλους και όλοι για έναν. Είναι ο μοναδικός δρόμος για τους εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις