ΛΑΡΙΣΑ

Νέοι χώροι πρασίνου στην Κοιλάδα και το Ελευθεραί

Κηποτεχνικές παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου στην θέση «Βρύση Τσουρλή» στην Κοιλάδα και στην είσοδο του Ελευθεραί

Δύο νέοι ελεγχόμενοι χώροι πρασίνου διαμορφώθηκαν από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων στην Κοιλάδα και το Ελευθεραί. Συνολικά φυτεύτηκαν 200 νέα δένδρα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι επιδιώχθηκε η μέγιστη δυνατή βιοποικιλότητα αφού χρησιμοποιήθηκαν 7 διαφορετικά είδη δένδρων.

Το εμβαδό των νέων χώρων ξεπέρασε τα 8 στρέμματα τα οποία και θα αρδεύονται μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος. Η διαμόρφωση τους ικανοποιεί δύο βασικά αιτήματα των κοινοτήτων της Κοιλάδας και του Ελευθεραί και έγινε σε συνεργασία με τους προέδρους και τα συμβούλια των δύο κοινοτήτων του διευρυμένου δήμου Λαρισαίων.

Την ευθύνη των μελετών και της διαμόρφωσης είχε το τμήμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και μελετών της Υπηρεσίας Πρασίνου, του οποίου προΐσταται η κυρία Χρυσάνθη Μπεργιάννη.

Τα είδη των δένδρων που επιλέχθηκαν ήταν η Λυκιδάμβαρη, η Μελικοκιά, η Ελευθερία, η Ψευδομελιά, η Σοφόρα, η Ακακία Κωνσταντινουπόλεως και ο Πλάτανος. Όλα τα παραπάνω δένδρα αναπτύσσονται στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων και επιδεικνύουν καλή προσαρμογή στις τοπικές κλιματικές συνθήκες.

Με αφορμή την διαμόρφωση των νέων χώρων πρασίνου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Άρης Γαλάτος τόνισε τα εξής  :

«Η υπηρεσία Πρασίνου προσπαθεί να ικανοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα που προέρχονται από τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του διευρυμένου δήμου Λαρισαίων έτσι όπως αυτός διαμορφώθηκε από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Σε ότι αφορά τα νέα έργα πρασίνου, μικρά ή μεγάλα, είναι γεγονός ότι απαιτείται όχι μόνο σωστός σχεδιασμός αλλά κυρίως  πρόβλεψη για την μελλοντική τους συντήρηση και φροντίδα που είναι διαρκής.

Υπό την έννοια αυτή η Υπηρεσία Πρασίνου ιεραρχεί τις ανάγκες της κάθε περιοχής του διευρυμένου δήμου Λαρισαίων λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες της υπηρεσίας αλλά και τις επιθυμίες  των κατοίκων και των συμβουλίων που τους εκπροσωπούν. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στην θέση «Βρύση Τσουρλή» στην Κοιλάδα και της εισόδου στο Ελευθεραί ικανοποίησε δύο πάγια αιτήματα των παραπάνω περιοχών.

Οι δύο νέοι χώροι πρασίνου είναι πολυσύχναστοι, προσφέρονται για αναψυχή και συμβάλλουν στην αισθητική αλλά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των τοπίων που τους περιβάλλουν».

Ο κ. Γαλάτος συνέχισε παροτρύνοντας τους κατοίκους της Κοιλάδας και του Ελευθεραί να  προστατεύσουν και να συνδράμουν στην φροντίδα των νέων χώρων πρασίνου ειδικά κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια της ανάπτυξης των νέων δένδρων.  Δεν παρέλειψε ακόμη να ευχαριστήσει τους δύο προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων της Κοιλάδας και του Ελευθεραί αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Υπηρεσίας για την εξαιρετική όπως την χαρακτήρισε μελέτη και εφαρμογή της δημιουργίας των νέων χώρων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις