ΛΑΡΙΣΑ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Λάρισας

Δικαστική διάσταση λαμβάνει πλέον η διαμάχη μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας.

Σήμερα, εκπρόσωποι των εργαζομένων βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας προκειμένου να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης «και της προσπάθειάς της να θέσει τους εργαζομένους σε διαθεσιμότητα» όπως εξήγησε ο γραμματέας των εργαζομένων της ΕΑΣ Βάιος Μπιμπιλής.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπιμπιλής «στα δικαστήρια είμαστε για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την απόφαση για διαθεσιμότητα που προσδοκεί η διοίκηση της ΕΑΣ να μας βγάλει».

Μάλιστα, πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας πως «εμείς (σ.σ. οι εργαζόμενοι) πήγαμε στο διάλογο και ζητήσαμε από τη διοίκηση της ΕΑΣ να μας κάνει ένα πρόγραμμα βιωσιμότητας της υπηρεσίας για να συζητήσουμε πως κι εμείς από την πλευρά μας ως εργαζόμενοι να συμβάλουμε στη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Μας είπαν ωμά και ξεκάθαρα πως δεν έχουν πρόγραμμα. Δουλεύουν στα κουτουρού χωρίς σχέδιο και δεν μπορούν να μας παρουσιάσουν κανένα σχέδιο».

Ο γραμματέας των εργαζομένων ζήτησε επίμονα από τη διοίκηση να τους παρουσιάσει το πρόγραμμα εξυγίανσης, προειδοποιώντας πως θα λάβουν όλα τα ένδικα μέτρα που τους επιτρέπει η νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται πως στην πλειοψηφία των εργαζομένων οφείλονται περισσότερα από 11 μήνες δεδουλευμένων.

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις