ΛΑΡΙΣΑ

Αγοραστός: «Να λειτουργήσει νηπιαγωγείο στη Ραψάνη»

Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ζήτησε επιτροπή γονέων από την Ραψάνη προκειμένου να λειτουργήσει το νηπιαγωγείο και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γονείς, στη Ραψάνη αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 νήπια τα οποία από τη νέα σχολική χρονιά θα πρέπει να μεταβαίνουν καθημερινά στο νηπιαγωγείο του Πυργετού. Αντ’ αυτού οι γονείς επιθυμούν την αποστολή νηπιαγωγού στη Ραψάνη έτσι ώστε να μην πραγματοποιείται η μεταφορά των παιδιών η οποία πολλές φορές λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών το χειμώνα εγκυμονεί κινδύνους.

Παράλληλα ανέφεραν ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τεμπών για να λειτουργήσει το νηπιαγωγείο την ερχόμενη σχολική χρονιά αλλά και σχετική επικοινωνία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Σε μια περίοδο όπου καταγράφεται επιστροφή συμπολιτών μας στον πρωτογενή τομέα και τη ύπαιθρο, η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να διατηρήσει κοινωνικές υποδομές, όπως τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία, που είναι απαραίτητα για να ζήσει ένα νέο ζευγάρι στην περιφέρεια.

Το νηπιαγωγείο της Ραψάνης πρέπει να επαναλειτουργήσει όχι μόνο για να εξυπηρετήσει τις υπάρχουσες ανάγκες αλλά για εκείνες που πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον. Η λειτουργία του νηπιαγωγείου θα στείλει το μήνυμα και σε άλλες οικογένειες να εμπιστευθούν την οργανωμένη πολιτεία και να επιστρέψουν στην ύπαιθρο διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και προοπτικές για εργασία».

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το αρμόδιο Υπουργείο για να θέσει το αίτημα των κατοίκων της Ραψάνης. Στη συνάντηση ήταν παρόντες η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Τεμπών κ. Γ. Τζιτζάνης και οι κ.κ. Κ. Κουρτάρας, Χ. Γλιάος, Β. Μουρτασάρας, Ζ. Ζάχος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις