ΚΟΣΜΟΣ

Τρώνε νόμιμα πίτσα και τηγανιτές πατάτες στη Βόρεια Κορέα!

Ο νέος ηγέτης της χώρας επέτρεψε ακόμα τη λειτουργία λούνα παρκ και … κινητών τηλεφώνων

Δυναμική προσπάθεια rebranding του έθνους του επιχειρεί ο Κιμ Τζονγκ Ουν με πρώτο βήμα την άρση της απαγόρευσης της πίτσας, των λούνα παρκ, των κινητών τηλεφώνων και των ψηλοτάκουνων. Τελικός στόχος να γίνει η Βόρεια Κορέα η επόμενη Disneyland.

Ήταν Κυριακή μεσημέρι όταν οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας είδαν για πρώτη φορά στην ζωή τους τον Μίκυ Μάους, τον Γούινι και τους λοιπούς σταρ της Ντίσνεϊ.

Όλα αυτά μέσα από τηλεοπτική μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης που έδειχνε όλους αυτούς τους αγαπημένους παιδικούς ήρωες να κάνουν παρέλαση για χάρη του ηγέτη της χώρας, με φόντο γιγαντοοθόνες που έπαιζαν αποσπάσματα από την Χιονάτη και την Ωραία και το Τέρας.

Μια ακόμη κίνηση του Κιμ Τζονκ Ουν που, από τον Δεκέμβριο που ανέβηκε στην εξουσία, προσπαθεί να μετατρέψει την Βόρεια Κορέα σε μια χώρα με περισσότερες πιτσαρίες και λιγότερες ατομικές βόμβες.

Συγκεκριμένα εδώ και λίγο καιρό κάθε κάτοικος της χώρας μπορεί να απολαύσει μέχρι πρότινος απαγορευμένα αγαθά, όπως η πίτσα, τα burgers, οι τηγανιτές πατάτες, τα κινητά τηλέφωνα, τα λούνα παρκ και η δυνατότητα -αν είσαι γυναίκα- να φοράς παντελόνια, σκουλαρίκια και ψηλοτάκουνα.

Σύμφωνα με την Daily Mail απώτερος στόχος του Κιμ είναι να συνεχίσει το όνειρο του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ και να μετατρέψει την χώρα σε ένα «παράδεισο για παιδιά».

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις