ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θετικά τα πρώτα σχόλια για τον «Γιατρό με το στανιό»

Με ενθουσιαστικά  σχόλια υποδέχτηκε το θεατρόφιλο κοινό τις πρώτες παραστάσεις του  «Θεσσαλικού Θεάτρου» που παρουσιάζει την κωμωδία του Μολιέρου  «Γιατρός με το στανιό».

Το κείμενο έχει αποδοθεί  σε σύγχρονο λαϊκό σπαρταριστό λόγο από τον Κώστα Τσιάνο που είναι και ο σκηνοθέτης της παράστασης.

Η κωμωδία διαδραματίζεται στην δεκαετία του 1950 κι αυτό δίνει μια ιδιαίτερη φρεσκάδα και χιούμορ στην παράσταση, στην οποία ακούγονται και πολλά τραγούδια εκείνης της εποχής.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο θαυμάσιος χώρος του νέου θεάτρου «Αυλή του Μύλου» με τα δέντρα, τα πολύχρωμα λουλούδια , τους θάμνους και το υπέροχο ιστορικό κτήριο του Παππά. Είναι ξεχωριστός χώρος που μετετράπει  σε εναλλακτική σκηνή και μαζί με δυό –τρείς άλλους είναι μοναδικοί στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Πέτρου  έχει συμβάλλει πολύ στην εικαστική διαμόρφωση της αυλής και του σκηνικού, όπως και ο Σπύρος Καβαλλιεράτος στην ενορχήστρωση των τραγουδιών.

Ο δυναμικός και εξαιρετικά ταλαντούχος Θίασος που ερμηνεύει με ξεκαρδιστικό τρόπο τους ήρωες του έργου αποτελείται από τους: Σταύρος ΝικολαΪδη, Ελένη Ουζουνίδου, Περικλή Καρακωνσταντόγλου, Χάρη Φλέουρα, Βασίλη Γιαβρή, Αννα Γκλέτσου, Ιωάννα Δημακοπούλου  και Αλέξανδρο Μπαλαμώτη.

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τις  27 Ιουλίου(Α΄Περίοδος) κάθε μέρα στις 9.15 μ.μ εκτός από την Κυριακή και την Δευτέρα, πάντα στο Θέατρο «Αυλή του Μύλου» –

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις