ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θερινό πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας

Στους προσκόπους του κατασκηνωτικού κέντρου «Ελευθερία»

Θερινό πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στους προσκόπους του Κατασκηνωτικού Κέντρου «Ελευθερία» πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 9 – 13 Ιουλίου στην ορεινή Καλλιπεύκη του δήμου Ολύμπου.

Το πρόγραμμα οργανώνει η Λέκτορας Ελληνικής Γλώσσας και Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη σε συνεργασία με το 2ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Έμψυχοι συντελεστές της διοργάνωσης είναι οι επικεφαλής συστημάτων προσκόπων κ. κ. Νίκος Κόρκας, Γιάννης Αρβανίτης και Βασίλης Ακριβόπουλος.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό project διδασκαλίας μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και επικοινωνίας με τον τίτλο «Παίζοντας και μαθαίνοντας ελληνικά» στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Κατασκήνωσης Προσκόπων Περιφερειακής Εφορίας Λάρισας.

Τα παιδιά του Συστήματος Προσκόπων, ηλικίας από 6 έως 15 ετών, διδάσκονται μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον της Καλλιπεύκης την ελληνική γλώσσα και αναλαμβάνουν εργασίες για την καλλιέργεια της γλώσσας και της επικοινωνίας που χαρακτηρίζονται για την παιγνιώδη μορφή τους.

Η δράση διανθίζεται με ανάγνωση παραμυθιών, επίλυση σταυρολέξων, σύνταξη ποιημάτων και μικρών κειμένων. Στο πρώτο σκέλος του προγράμματος που απευθύνεται στα παιδιά ηλικίας από 6-10 ετών έμφαση θα δοθεί στο θέμα της μεσογειακής διατροφής μέσα από την ενασχόλησή τους με παραμύθια και συγκεκριμένα το παραμύθι «Τα ταξίδια της Όλιβ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Προπομπός.

Στο δεύτερο σκέλος που θα έχει τον τίτλο «Όχι άλλο θεατές, τώρα παίκτες – Αποκαλύπτοντας τη γλώσσα της τηλεόρασης» θα αναλυθεί στα μεγαλύτερα παιδιά ο σύγχρονος διαφημιστικός λόγος και οι κίνδυνοι από την άκριτη υιοθέτησή του.

Σε κάθε περίπτωση, καταβάλλεται προσπάθεια για ενασχόληση των παιδιών με αυθεντικό γλωσσικό υλικό, ώστε να ερεθίζεται η περιέργεια και το ενδιαφέρον τους και να εκλαμβάνουν τη συνολική δραστηριότητα ως μία πολύ ευχάριστη ενασχόληση.

Τα παιδιά θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις