ΛΑΡΙΣΑ

«Ντροπή στη ΔΕΥΑΛ» για τη διακοπή νερού στον Δ. Κιλελέρ λέει ο Μπαρτζώκης

Σκληρή γλώσσα για την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑ Λάρισας να διακόψει προειδοποιητικά το νερό σε δύο χωριά του δήμου Κιλελέρ για οφειλές, χρησιμοποιεί με μακροσκελή δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Μπαρτζώκης.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λάρισας  «Ταυτότητα Πόλης» και Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου  τονίζει τα εξής:

«παρακολουθήσαμε πριν λίγες ημέρες μία πρωτοφανή ενέργεια γείτονα εναντίον γείτονα και συγκεκριμένα της ΔΕΥΑΛ της εταιρίας ύδρευσης της πόλης μας εναντίον του γειτονικού Δήμου Κιλελέρ, όπου συγκλονισμένοι οι κάτοικοι είδαν οι βρύσες τους να σταματούν να έχουν ΝΕΡΟ.

Αναρωτηθήκαμε, στην αρχή δεν πιστεύαμε ότι κάποιο ανθρώπινο χέρι επαινέβει και είπαμε θα είναι τεχνικό πρόβλημα. Στην συνέχεια προσγειωθήκαμε από τα επίσημα χείλη των δύο θεσμικών φορέων του Δημάρχου Κιλερέλ και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ , ότι ΝΑΙ σας κόψαμε το ΝΕΡΟ για δεν έχετε πληρώσει λογαριασμούς.

Αυτό όμως να σας το πω πολύ απλά  είναι η ΝΤΡΟΠΗ της ΔΕΥΑΛ.

Η μεγαλύτερη επικερδής και πολύ κερδοφόρα εμπορική επιχείρηση της Λάρισας, η πιο σύγχρονη ,η πιο αξιόπιστη σε επενδύσεις που φτάνουν όλη σχεδόν την περιφερική ενότητα Λάρισας εφαρμόζοντας καθαρά καπιταλιστικούς οικονομικούς νόμους είπε ότι ΝΕΡΟ γιοκ γιατί δεν πλήρωσε ο γειτονικός Δήμος . Φτάσαμε δε στο σημείο τα δύο χωρία  του γειτονικού Δήμου Ομορφοχώρι και  Μελλισοχώρι μέσα στη ζέστα των ημερών μας να αποκτήσουν μία ξηρασία έντονη και σε χρωματικό επίπεδο. Σημειώνω ότι οι κάτοικοι  είχα ζητήσει με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» την ένωση τους με την ΛΑΡΙΣΑ.

Θα έλεγε κανείς ότι αντιδρώ λόγω της δικής μου καταγωγής από την πλευρά της μητέρας μου αφού έλκω την καταγωγή μου από τον πρώην Δήμο Πλατυκάμπου. Θ’ έλεγα ΝΑΙ μεν αλλά θα το έκανα και  για οπουδήποτε γείτονα που διψάει , που πονάει ,που δεν έχει να φάει ενώ εγώ έχω.

Η  ΝΤΡΟΠΗ της ΔΕΥΑΛ που ξεκινάει από παλιά όταν  άρχισε να λειτουργεί πολύ αυταρχικά και εφαρμόζοντας πολιτικές καθαρά επιχειρηματικές στυγνές,  χάνοντας όμως την αγνότητα και καθαρότητα το σκοπό δημιουργίας της πριν 80 περίπου έτη. Αυτό βέβαια οφείλετε στην αυταρχικότητα και το ύφος «του διατάσσομαι» του Αντιπροέδρου της , ο οποίος και στον παρελθόν έχει δείξει τα δόντια του και σ εμένα ως υποψηφίο δήλαρχο και που μου αφαίρεσε το λόγο σε μεγάλη εκδήλωση της ΔΕΥΑΛ ενώ επέτρεψε να πουν τις απόψεις τους οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι .  Είχα πει τότε είναι και λέω και σήμερα κατάλοιπο του από την πρώην υπηρεσία που εργαζόταν της «αυστηρής τότε Τροχαίας Λάρισας». Οι εκφράσεις που διατύπωσε δημόσια  περί βοδιών όπως αυτός εννοούσε  το τίμημα της κατανάλωσης νερού (είπε μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι) του Κιλελέρ δείχνουν και την ποιότητά που τον διακατέχει.

Η σαφέστατη πρόταση μου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο μας

α) να λάβει  γενναία απόφαση και να υποδείξει στο ΔΣ της ΔΕΥΑΛ την ΔΙΑΓΡΑΦΗ  του 50 % των χρεών του Δήμου Κιλελερ , λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μας έχουν επιβάλει και έχουν  κόψει την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων.

β)Να προλάβουμε με συναίνεση μία ανεξέλικτη από πλευράς πολιτών άρνηση πληρωμής των λογαριασμών της επιχείρησης ,επικαλούμενοι την δύσκολη οικονομική συγκυρία της πατρίδας μας  με την διευκόλυνση όλων των καταναλωτών που έχουν ανάγκη και να τους δώσουμε την   δυνατότητα αποπληρωμής λογαριασμών τους σε 6 διμηνιαίες δόσεις όλων των χρωστούμενων λογαριασμών.

γ)Την κατάργηση του παγίου της ΔΕΥΑΛ, της ελάχιστης δηλαδή κατανάλωσης των 20 κυβικών που χρεώνονται.

δ)Την μείωση κατά 30 % της τιμής του νερού ανά κυβικό σε όλους τους λογαριασμούς  των Λαρισαίων πολιτών για τους βοηθήσουμε σε αυτή την χρονική στιγμή.

ε)Διαπαραταξιακή εκπροσώπηση στο ΔΣ της επιχείρησης ΔΕΥΑΛ με την συμμέτοχη και της δικής μας παράταξης  της «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΗΣ» ,έτσι ώστε να αποδείξει η δημοτική αρχή την θέλησή της να ακούει φωνές που δεν της συμφέρει σε πρώτη φάση αλλά  την καθοδηγούν τα υπόλοιπα 2 έτη της θητείας της  προς όφελος των πολλών Λαρισαίων πολιτών και όχι  μόνο των λίγων της Νομενκλατούρας .

στ) Να δημιουργήσουμε ένα τείχος προστασίας με συντονισμένη αντίδραση για την  επιχείρηση, αφού  από το  στόμα του Πρωθυπουργού στη βουλή στις προγραμματικές δηλώσεις του   σχεδόν εξαγγέλθηκε η ιδιωτικοποίηση της σύντομα.

Τέλος αυτές οι προτάσεις και  σκέψεις μου ας αξιολογηθούν ,ας διαβαστούν προσεκτικά και για τα μηνύματα που λένε και ας βοηθήσουν στη μη επανάληψη αυτής της φρικτής εικόνας του κλεισίματος των βανών , της ροής των ποταμών όπως έκαναν και στο παρέλθον οι Βούλγαροι γειτόνοι μας   του Αξιού ποταμού προς την Μακεδονίας μας και ας μας δώσει ένα μάθημα να αναζητήσουμε το τι θέλουμε τελικά   ως κοινωνική πρόοδο και γαλήνη  να είναι το καθαρά στυγνό οικονομικό κέρδος το οποίο θα καταναλώνουμε εμείς και ο γείτονας θα πεινάει ή κάτι πιο απλό και ανθρώπινο.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις