ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Διεκδικεί και την 4η έδρα στα Τρίκαλα η Νέα Δημοκρατία!

«Μπέρδεμα» με τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ στο νομό

Κατατίθεται αίτημα επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων της ΔΗΜ.ΑΡ. στα Τρίκαλα, καθώς μόλις 31 ψήφοι μπορούν να αλλάξουν την κατανομή των εδρών των κομμάτων στους Νομούς Τρικάλων και Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα η ΔΗΜ.ΑΡ. στα Τρίκαλα έλαβε 6.520 ψήφους έναντι 6.489 που έλαβε στον Ν. Ιωαννίνων. Τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. Ιωαννίνων θέλοντας να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο που τους δίνει η νομοθεσία, μιας και η διαφορά είναι πολύ μικρή κατέθεσαν αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων εκεί.

Ωστόσο αυτή επιβεβαίωσε τον αριθμό των 6.489 ψήφων. Μένει πλέον να γίνει η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων της ΔΗΜ.ΑΡ. στα Τρίκαλα.

Εάν δεν επαληθευτεί το 6.520 και ο αριθμός είναι μικρότερος από 6.489, τότε αλλάζει η κατανομή των εδρών. Η ΔΗΜ.ΑΡ. χάνει την έδρα στα Τρίκαλα (σ.σ. έχει εκλεγεί ο Γ. Κυρίτσης) και εκλέγει βουλευτή στα Γιάννινα (σ.σ. τον Γιάννη Σκοπούλη, αδελφό της υφυπουργού Υγείας!) και η Ν.Δ. χάνει μια έδρα στον γειτονικό Νομό και κερδίζει μια επιπλέον, την 4η, στα Τρίκαλα (σ.σ. είναι ο Νίκος Σακκάς στην 4η θέση)!

Η ΝΟΔΕ Τρικάλων είναι ήδη ενήμερη για τα δεδομένα που έχουν προκύψει και την… ιστορική πρόκληση να έχει τέσσερις (4) βουλευτές στο Νομό και αναμένεται η επόμενη κίνηση, καθώς αύριο λήγει η σχετική προθεσμία υποβολής αιτήσεων επανακαταμέτρησης ψηφοδελτίων.

(trikalavoice.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις