Δίδασκε για 27 χρόνια με παράνομο διορισμό

Δημοσιεύθηκε στις: 9 Ιουλίου 2012, 19:00

Καθηγητής του ΤΕΙ της Πάτρας ενώ έπρεπε να απολυθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση… από το 1985, εξακολουθούσε μέχρι πρόσφατα και δίδασκε (αποκομίζοντας την ανάλογη αποζημίωση)!

Όπως αναφέρει το dete.gr, ο καθηγητής παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του πριν από μερικές εβδομάδες, όταν η υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Πικραμμένου Φρ. Κιάου υπέγραψε απόφαση με την οποία ανακαλείται η από το 1981 απόφαση, με την οποία διορίσθηκε, με διετή δοκιμαστική υπηρεσία, ο συγκεκριμένος καθηγητής σε κενή οργανική θέση Καθηγητή στο ΤΕΙ Πάτρας, σε συμμόρφωση προς τη με αριθμ. 3962/1985 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (η οποία ακύρωσε τον διορισμό του).

Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά τα 27 χρόνια, ο καθηγητής εξακολουθούσε και προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΤΕΙ… χωρίς να είναι διορισμένος, ενώ ακόμη και πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας έθεσε το ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους «εάν είναι δυνατή η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης», για να μην απολυθεί! Έστω και αν το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει πως ο διορισμός του ήταν παράνομος.

Η Γνωμοδοτική απάντηση που έστειλε το Γ’ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς το υπουργείο Παιδείας , είναι:

«Η Διοίκηση έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει αμετάκλητη δικαστική απόφαση ανεξάρτητα από το διαδραμόντα μεγάλο χρόνο από την έκδοση αυτής, να ανακαλέσει και τυπικά την πράξη διορισμού που κρίθηκε παράνομη με τη δικαστική αυτή απόφαση, να επαναλάβει τη διαδικασία της ακυρωθείσας εκλογής και η ρύθμιση του θέματος αυτού με σχετική διάταξη νόμου προσκρούει στις συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 26, 95 παρ.5 του Συντάγματος. (ομοφ.)».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του dete.gr, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του ότι ο διορισμός του ήταν παράνομος, είχε οριστεί και νομικός σύμβουλος του ΤΕΙ Πατρών, Νομικός Σύμβουλος του Ειδικού Λογαριασμού του ΤΕΙ Πατρών, αλλά και Δ/ντης του παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Πατρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ