ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνεργάζεται με ισραηλινές εταιρείες το λιμάνι του Βόλου

Κυρίως στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών και της κρουαζιέρας

Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας ανάμεσα στο Λιμάνι του Βόλου και ισραηλινές εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών και της κρουαζιέρας.

Αυτό διαπίστωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Γιάννης Πρίγκος, ο οποίος συμμετείχε σε αντιπροσωπεία η οποία επισκέφθηκε το Ισραήλ από τις 2 μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Σκοπός της επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ, στην οποία συμμετείχαν οι Οργανισμοί Λιμένων Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Βόλου, ήταν η διερεύνηση και ανάπτυξη συνεργασιών με ισραηλινές εταιρίες.

Συνεργασία που όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Πρίγκος μπορεί να ωφελήσει σημαντικά το Λιμάνι του Βόλου, ιδιαίτερα στον τομέα της κρουαζιέρας.

Επεσήμανε δε πως εκπρόσωποι της εταιρίας που πραγματοποιεί κρουαζιέρες προς την περιοχή μας ανακοίνωσε πως την επόμενη χρονιά προγραμματίζονται περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Βόλο.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, οι Πρόεδροι και τα στελέχη των τριών Οργανισμών είχαν συναντήσεις με τις Εταιρίες Λιμένων των δύο μεγαλύτερων Ισραηλινών λιμανιών Ασντόντ και Χάϊφας, καθώς και με εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών και της κρουαζιέρας.

Η πρωτοβουλία συνεργασίας των τριών Οργανισμών Λιμένων για από κοινού προβολή των πλεονεκτημάτων τους και σχεδίων επιχειρηματικής τους ανάπτυξης, με στόχο να καταστούν βασικοί σταθμοί εμπορευματικών και τουριστικών ροών στη ΝΑ Ευρώπη και ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσόγειου και το άνοιγμα για συνεργασία με άλλα λιμάνια (Βάρνα, Μπουργκάς), προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των ισραηλινών εταιριών.

Ειδικότερα, κατά τις συναντήσεις με τις Εταιρίες Λιμένος Ασντόντ και Λιμένος Χάϊφα, πραγματοποιήθηκε εκατέρωθεν παρουσίαση των δραστηριοτήτων και σχεδίων ανάπτυξης των λιμένων και διαπιστώθηκε κοινό ενδιαφέρον συνεργασίας, κυρίως σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Συμφωνήθηκε, δε, να ακολουθήσει περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων για συγκεκριμενοποίηση των τομέων συνεργασίας. Οι Ελληνικοί Οργανισμοί Λιμένων απηύθυναν στους ομολόγους τους πρόσκληση για ανταποδοτική επίσκεψη σε Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Κατά τις συναντήσεις με τις εταιρίες Allalouf & Co Shipping (μεγαλύτερη εταιρία ναυτιλιακής πρακτόρευσης στο Ισραήλ, εμπορευματικές μεταφορές, διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευματοκιβωτίων), Zim Integrated Shipping (μεγαλύτερη εταιρία εμπορευματικών μεταφορών σε Ισραήλ και εκ των σημαντικότερων παγκοσμίως) και Mano Shipping (μεγαλύτερη εταιρία οργάνωσης κρουαζιέρας στο Ισραήλ, οργάνωση κρουαζιερών στην Ελλάδα), παρουσιάστηκαν τα επιχειρηματικά σχέδια των τριών Οργανισμών λιμένων για ανάπτυξη της κίνησης εμπορευματικών φορτίων και εκκίνησης κρουαζιερών (home port) και θα ακολουθήσουν περαιτέρω επαφές με τις ανωτέρω εταιρίες για ανάπτυξη συνεργασιών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ισραήλ η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις