ΕΛΛΑΔΑ

«ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τα «έκαναν πλακάκια» για να την πληρώσω εγώ»

Συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής» παραχώρησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Χαρακτηρίζει «αέρα κοπανιστό» το κατηγορητήριο σε βάρος του. Ζητά από την ελληνική Δικαιοσύνη να καλέσει όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Αναφέρει τους κυρίους Μεϊμαράκη, Σπηλιωτόπουλο, Παπαντωνίου ως παραδείγματα αρμοδίων πολιτικών για τους οποίους δεν ακούγεται τίποτε – σε αντιδιαστολή προς εκείνον.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε εφ’ όλης της ύλης…

Συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής» έδωσε ο προφυλακισμένος, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος. Μίλησε για όλα και όλους- από πολιτικά πρόσωπα μέχρι τη γυναίκα του, της οποίας την προφυλάκιση χαρακτηρίζει, όχι απλώς παράνομη, αλλά «ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη».

Υποστηρίζοντας την άποψή του, σύμφωνα με την οποία η Δικαιοσύνη θα πρέπει να καλέσει όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, «αν θέλει να μάθει όλη την αλήθεια», ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η απόφαση για την επιλογή των συγκεκριμένων υποβρυχίων ελήφθη ομόφωνα από το ΚΥΣΕΑ, κατόπιν πρότασης του Πολεμικού ναυτικού και όλων των θεσμικών οργάνων των Ενόπλων Δυνάμεων – ΣΑΜ, ΣΑΓΕ- και έγιναν δυο χρόνια διαπραγματεύσεις. Οι εισαγγελείς και οι ανακριτές, που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, ούτε έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, αρχίζουν τώρα να ρωτούν και να μαθαίνουν. Να λοιπόν γιατί πρέπει να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, του ΣΑΜ, του ΣΑΓΕ».

Είπε ακόμη ο πρώην υπουργός:

-«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία που μου αποδίδουν, για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα. Τη θεωρώ στημένη ποινική δίωξη».

-«Υπάρχει ηθική αυτουργία των ηγεσιών των δυο κομμάτων τότε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που τα έκαναν πλακάκια μεταξύ τους. Συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων. Έτσι περιόρισαν τη δίωξη αποκλειστικά σε εμένα, που αποχώρησα όμως το 2001 από το ΥΠΕΘΑ, ενώ η σύμβαση κατασκευής συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

-«Βλέπετε να υπάρχει σήμερα το όνομα Μεϊμαράκης, Σπηλιωτόπουλος ή Παπαντωνίου, που ήταν υπεύθυνοι από το 2001 μέχρι σήμερα και στην περίοδό τους πλήρωσαν για τα υποβρύχια περίπου 680 εκατομμύρια ευρώ; Τους ψάχνουν όμως. Γιατί; Ψάξτε να το βρείτε. Εκείνο όμως που δεν μπορεί να ισχύει είναι ότι όλοι αυτοί είναι αθώοι και ο μόνος ένοχος δήθεν είμαι εγώ, που έφυγα το 2001 από το ΥΠΕΘΑ».

-«Το κατηγορητήριο είναι αέρας κοπανιστός. Για το πρόγραμμα των εξοπλισμών για τα υποβρύχια στη Γερμανία, όπου εξελίχθηκε μεγάλη δίκη, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι υπήρξαν δωροδοκίες, μίζες,, δώρα, ύψους 62 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα. Το ποσό αυτό όμως το ψάχνουν δύο χρόνια τα γερμανικά δικαστήρια (…). Εδώ, οι κύριοι εισαγγελείς και ανακριτές «απλοποίησαν» τα πράγματα. Ακούν από εδώ και από εκεί (…). Έρχονται και λένε: Κύριε Τσοχατζόπουλε, επειδή ήσασταν υπουργός, εσείς τα πήρατε αυτά, είναι όλα για σας».

-«Με κατηγορούν (σ.σ. για κατηγορία περί «ξεπλύματος» μέσω ακινήτων) απαράδεκτα, ανενδοίαστα , προσβλητικά. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι όλα αυτά είναι παντελώς ψευδή. Ο Τσοχατζόπουλος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά, καμία απόδειξη, κανένας λογαριασμός, τίποτε απολύτως που να έχει σχέση με εμένα. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά, δεν έχω σχέση με αυτά τα χρήματα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις