Επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής πέραν της 2ετίας επιθυμεί η κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε στις: 8 Ιουλίου 2012, 22:28

Στην επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής πέραν της διετίας προσδοκά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Επιδίωξή μας είναι, τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ να εξειδικευθούν σε χρονικό βάθος δημοσιονομικής προσαρμογής μεγαλύτερο της διετίας» ανέφερε, επισημαίνοντας επίσης ότι η επιτυχής προσέγγιση των εθνικών και κοινωνικών στόχων προαπαιτεί την αποτελεσματική υλοποίηση εθνικού σχεδίου το οποίο θα ενσωματώνει τις συμφωνίες με τους εταίρους, «συμφωνίες οι οποίες θα αποτυπώνονται σ’ ένα πληρέστερο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής».

«Αυτό» σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «προϋποθέτει ότι εμείς επιδεικνύουμε, σε κάθε περίπτωση, σοβαρότητα, αξιοπιστία, φερεγγυότητα και αποτελεσματικότητα και παράλληλα απαιτούμε, με πειστικότητα, εταιρική αλληλεγγύη». «Προσδοκώ» συνέχισε «ότι στο ευρωπαϊκό περιβάλλον που δημιουργείται, μετά τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, θα έχουμε νέες ευκαιρίες».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς απολύσεις, μέσω της υλοποίησης της αναλογίας προσλήψεων – αποχωρήσεων και μέσω της μείωσης των συμβασιούχων στο Δημόσιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στο σημείο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα δημιουργηθεί μια αξιόπιστη βάσης δεδομένων που αφορούν τη μισθολογική δαπάνη και πως επεκτείνεται, μέχρι το τέλος του 2012, η απογραφή σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η απογραφή «εμπλουτίζεται με πεδία μισθολογικού χαρακτήρα και δημιουργείται για πρώτη φορά μια επαρκής και αξιοποιήσιμη βάση δεδομένων για την άσκηση αποτελεσματικότερης και δικαιότερης μισθολογικής πολιτικής».

in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ