ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκε η Σύγχρονη Πινακοθήκη Γόννων

Με τη συμμετοχή πλήθους Γοννιωτών, ξένων επισκεπτών και επισήμων εγκαινιάσθηκε σήμερα, Κυριακή 8 Ιουλίου από τη Δημοτική Αρχή Τεμπών, στους Γόννους η Σύγχρονη Πινακοθήκη με έργα που δώρισαν το ζεύγος Κριστιάνε και Ζήσης Παπαδημητρίου.

Η πινακοθήκη αποτελείται από πέντε αίθουσες όπου σε θεματικές ενότητες εκτίθενται  έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, κυρίως ζωγράφων αλλά και γλυπτών.

Σε μία από τις αίθουσες  εκτίθενται 66 έργα ζωγράφων από 22 χώρες (Αμερική, Αργεντινή, Βραζιλία, Ιαπωνία, Ταϋλάνδη, Τουρκία, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, κ.λ.π.) τα οποία αποτελούν και τη θεματική ενότητα της Mail-Art που οργάνωσε το ζεύγος Παπαδημητρίου με θέμα «Προμηθέας – Φωτιά – Άνθρωπος».

Μια άλλη ενότητα είναι η αίθουσα με πίνακες που αφορούν θέματα από την αρχαιότητα και θέματα ερωτικά και στην οποί υπάρχει και η τοιχογραφία, δωρεά προς την Πινακοθήκη του Κ. Παπαργύρη και έχει σαν θέμα την «Αρκαδία»

Επίσης σε ξεχωριστή αίθουσα θα εκτίθενται έργα ξένων ζωγράφων όπως των Γερμανών Μάρκους Άμπς και Τζώνη Σουλτς, του Ιταλού Μ. Ρόσσι και του Μάρνη Γέρα από τον Άγιο Δομίνικο.

Στη μεγάλη αίθουσα εκτίθενται έργα ελλήνων ζωγράφων ενώ στο κέντρο της αίθουσας αυτής σε ένα μεγάλο τραπέζι μπορεί ο επισκέπτης να δει έντυπα  και Λευκώματα Τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με θέματα από ζωγραφική τη φωτογραφία, τη γλυπτική κ.ά.

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις