Τους δανειστές θα επιχειρήσει τώρα να πείσει ο πρωθυπουργός

Δημοσιεύθηκε στις: 7 Ιουλίου 2012, 08:50

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται το απόγευμα η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων

Με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε στη Βουλή η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση η οποία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός έδωσε τις κατευθυντήριες αρχές της κυβέρνησης του, εννέα βήματα για τη συγκράτηση και την αναστροφή της ύφεσης και τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης.

Αυτό που αναζητά είναι να πειστούν οι δανειστές μας ότι η Ελληνική πλευρά είναι έτοιμη και αποφασισμένη για τις αναγκαίες διαρθρωτικές κινήσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί.

Από την άλλη πλευρά τα μηνύματα από την τρόικα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφέρουν ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί, όταν το Eurogroup αποφασίσει ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει επιστρέψει και πάλι σε τροχιά υλοποίησης.

Σήμερα στην Βουλή στις 6 το απόγευμα ξεκινούν οι ομιλίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Την αυλαία ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση προκειμένου να αποδομήσει πλήρως τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και να αποδείξει ότι αποτελεί αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση.

(iefimerida.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ