ΛΑΡΙΣΑ

«Οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών οι νέοι»

Συνάντηση Κ. Αγοραστού με νέους που υλοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα

Με νέους Λαρισαίους που μέσα από διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιοποιούν και υλοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

 

Συγκεκριμένα ο Ευθύμης Σκούφας υπεύθυνος του προγράμματος ΥΑSI (Youth Ambassadors Summer Institute) και η Βάγια Μητούλα υπεύθυνη του προγράμματος Our Voice 2012 οργανώνουν και συμμετέχουν σε διευρωπαϊκά προγράμματα που εμπεδώνουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και προωθούν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

 

Μέσα από αυτές τις δράσεις νέοι απ’ όλη την Ευρώπη συναντιούνται συμμετάσχουν σε συζητήσεις, προσομοιώσεις και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες αφορούν κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, και κατά δεύτερο λόγο τα Ηνωμένα Έθνη, τα Μ.Μ.Ε., την επικοινωνία και διάφορα Πανευρωπαϊκά προβλήματα.

 

Οι δυο νέοι ζήτησαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας τη στήριξή του ώστε να ενεργοποιηθούν ολοένα και περισσότεροι νέοι στον τομέα αυτό και να ενθαρρυνθούν να συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα με σκοπό τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου νέων ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία τους.

 

Απ’ την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός συνεχάρη τους δυο νέους για αυτή τους την πρωτοβουλία τονίζοντας: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι νέοι να συνεργάζονται αξιοποιώντας εκείνα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στους ανθρώπους, μέσω ενός πνεύματος Ευρωπαϊκής ταυτότητας, αλληλεγγύης και συλλογικότητας. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί πιστεύουμε ότι οι νέοι είναι το οξυγόνο της ζωής και αποτελούν φορείς καινοτόμων ιδεών».

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα αυτά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στις ιστοσελίδες  www.yasinstitute.org και www.ourvoice2012.eu .

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Our Voice ξεκινά την Δευτέρα, ενώ το YASI στις 16 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις