Κυνηγούσαν θησαυρό, κατέληξαν νεκροί σε παράδρομο της Εγνατίας

Δημοσιεύθηκε στις: 7 Ιουλίου 2012, 18:00

Ενας 36χρονος ομογενής και ένας 60χρονος ημεδαπός συνελήφθησαν από την διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για εμπλοκή τους στην υπόθεση των δύο πτωμάτων, που βρέθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από διερχόμενο οδηγό, σε αγροτική περιοχή των Διαβατών.

Ο οδηγός εντόπισε τα δύο πτώματα (άνδρες ομογενείς 41 42 ετών) σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της αερογέφυρας που οδηγεί σε γνωστό εργοστάσιο επίπλων, και αμέσως έσπευσε στο σημείο η αστυνομία και ιατροδικαστής. Από την πρώτη εξέταση στις σορούς δεν προέκυψαν εμφανείς ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Από τις έρευνες της αστυνομίας που ακολούθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τα δύο θύματα ανασύρθηκαν νεκρά από τάφρο δίπλα στα Υψώματα Δερβενίου, όπου πραγματοποιούσαν ανασκαφή. Εκεί ο 36χρονος συλληφθέντας επιτηρούσε εξωτερικά το χώρο, και μετά την ανάσυρση των δύο πτωμάτων – με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων που αναζητούνται – μεταφέρθηκαν με το αυτοκίνητο του 60χρονου συλληφθέντα στο σημείο, όπου τους εντόπισε ο διερχόμενος οδηγός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο θύματα και οι δύο συλληφθέντες, κατά τον τελευταίο μήνα, μετέβαιναν στην συγκεκριμένη περιοχή των Υψωμάτων Δερβενίου για λαθρανασκαφή για την ανεύρεση χρυσού. Ωστόσο, ερευνάται ακόμη ο ακριβής τρόπος θανάτου των δύο θυμάτων.

Εναντίον του 36χρονου και του 60χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής», «Περιύβρισης νεκρών» και Νομοθεσίας Περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Στο χώρο της ανασκαφής προσήλθαν και ειδικά συνεργεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ