ΕΛΛΑΔΑ

«Συνειδητό ψέμα η διαπραγμάτευση του μνημονίου»

Σκληρή γλώσσα για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης χρησιμοποίησε η Κουμουνδούρου. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της στην απαρέγκλιτη και σκληρή εφαρμογή του μνημονίου και των επιταγών των δανειστών. «Δεν υπάρχει κανένα καινούριο στοιχείο, αλλά αντίθετα υπάρχει η αναπαραγωγή των ίδιων αποτυχημένων και καταστροφικών μνημονιακών συνταγών» υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον υπογράμμισαν ότι η αναφορά του κ. Σαμαρά σε μεταρρυθμιστικές τομές, «που έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια», δείχνει την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης και τη συμφωνία της με τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής. «Τα περί επαναδιαπραγμάτευσης που με περίσσιο θράσος όπως αποδείχτηκε, εξήγγειλαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ προεκλογικά ήταν ένα συνειδητό ψέμα για να εγκλωβίσουν τους πολίτες» είπαν τα ίδια στελέχη.

Παράλληλα κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και στρατηγική για την Ευρώπη και στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της ΕΕ που οδηγεί την ευρωζώνη σε διάλυση. «Η ύφεση και η ανεργία, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τα οποία ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι θα καταπολεμηθούν με ένα μαγικό τρόπο, δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια, ούτε με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής της λιτότητας. Η συνέχιση της αποδεδειγμένα καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου θα διατηρήσει βαθειά την ύφεση, θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα και αύξηση της ανεργίας, θα επιδεινώσει την φτώχεια και την εξαθλίωση, παροξύνει την ανθρωπιστική κρίση» τόνισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖα κάνουν λόγο για «ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου».

http://www.real.gr/

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις