ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις σε κύριες οδούς του Βόλου

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στις κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης του Βόλου στο πλαίσιο εργολαβίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας.

Αυτοψία στα έργα πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για την πρόοδο των εργασιών με τους κατασκευαστές αλλά και με πολίτες.

Όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε ως μια απ’ τις βασικές μας προτεραιότητες την οδική ασφάλεια των πολιτών και την ασφαλή μετακίνηση προϊόντων και εμπορευμάτων. Σήμερα υλοποιούμε ένα αίτημα των κατοίκων του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Με το έργο αυτό συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ στόχος μας είναι η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και την κοινωνική ζωή του τόπου.

Μετά το πέρας των εργασιών πρόκειται να παραδοθεί ένα αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο που θα βελτιώσει παράλληλα και την εικόνα της πόλης».

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που συνέταξαν τη μελέτη και επιβλέπουν το έργο, όσο και το Δήμο Βόλου για τη συνεργασία και ζήτησε την κατανόηση των οδηγών για τις ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται οι εργασίες.

Αναλυτικά εργασίες θα εκτελεσθούν στις εξής οδούς:

  1. Δημητριάδος από τη διασταύρωση με τη Φιλελλήνων –έως τη διασταύρωση με την  Ιωλκού μήκους  περίπου 600,00μ.
  2. 2.      Ιωλκού από τη διασταύρωση του περιφερειακού έως τη διασταύρωση με την Γ. Δήμου.
  3. 3.      Ιωλκού από τα Δικαστήρια έως την Παραλία περίπου 450,00μ.
  4. 4.      Τμήματα της οδού Αναλήψεως και στις δύο κατευθύνσεις  σύνολο τμημάτων περίπου 1.300,00μ.  
  5. 5.      Τμήματα της Ε.Ο. Λαρίσης στην έξοδο του Βόλου ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του έργου

Για την ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

  • Φρεζάρισμα σε βάθος ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζουν
  • Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλλειψης με γαλάκτωμα.
  • Διάστρωση ισοπεδωτικής ασφαλτικής στρώσης μεταβλητού πάχους.
  • Κατασκευή αντιολισθηρής στρώση κυκλοφορίας πάχους 4 εκ.
  • Υψομετρική αναδιάταξη των φρεατίων οργανισμών κοινής ωφέλειας .

Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα εκτελούνται ημέρες και ώρες, που δεν λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα ενώ πρόκειται να παραμένει πάντοτε η μία εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας διαθέσιμη στους οδηγούς. Σύμφωνα με τις οδηγίες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ενότητας Μαγνησίας οι εργασίες θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία όπου η ασφαλτόστρωση έχει κριθεί απαραίτητη ενώ πραγματοποιείται ταυτόχρονη ανύψωση των σχαρών των υπονόμων, ώστε να μην δημιουργούνται κακοτεχνίες – παγίδες για πεζούς και οδηγούς.

Η εργολαβία «Συντήρηση οδών κύριου οδικού δικτύου πόλης Βόλου Π.Ε. Μαγνησίας» εκτελείται με πόρους του Τ.Ε.Ο. (ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) μετά από έγκριση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και το ποσό της τελικής σύμβασης μετά την έκπτωση ανέρχεται στα 376.975,01 ευρώ (με Φ.Π.Α.)

Τον περιφερειάρχη κατά την επίσκεψη στα έργα ασφαλτόστρωσης συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Χαλέβας, Γιώργος Κίτσιος και Γιώργος Καλτσογιάννης.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις