ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μόνο ένα ελικόπτερο πυρόσβεσης θα επιχειρεί αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλία!

Μέχρι πέρυσι στάθμευαν στο αεροδρόμιο της 110 ΠΜ δύο αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ»

Το μοναδικό ελικόπτερο, που θα επιχειρεί φέτος το καλοκαίρι για τις ανάγκες δασοπυρόσβεσης της Θεσσαλίας, βρίσκεται από τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές και λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν θα σταθμεύουν εκεί τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ» όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Πρόκειται για ελικόπτερο πυρόσβεσης μεσαίου τύπου, με κάδο χωρητικότητας 4.000 λίτρων και θα διατίθεται μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, για τις ανάγκες της δασοπροστασίας της Π.Δ.Π.Υ. Θεσσαλίας.

Προχθές Τρίτη μετέβη στο αεροδρόμιο της 111 ΠΜ ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Νικόλαος Λαθύρης, ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο στάθμευσης του ελικοπτέρου και ενδιαίτησης του προσωπικού, που θα το υποστηρίζει, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας του πληρώματος και του επιτελείου που στελεχώνουν το ελικόπτερο.

Ο αρχιπύραρχος Νικ. Λαθύρης είχε μια πρώτη προσωπική επαφή με τα πληρώματα και παράλληλα ενημέρωσε το προσωπικό για τις ανάγκες δασοπυρόσβεσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από την άλλη πλευρά ενημερώθηκε διεξοδικά, για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του ελικοπτέρου, για την άριστη αξιοποίησή του.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις