ΛΑΡΙΣΑ

Ιστορικό υλικό από τους πολίτες για τα 100 χρόνια ελεύθερης Ελασσόνας ζητάει ο Δήμος

Προγραμματίζονται σειρά εντυπωσιακών εκδηλώσεων το Φθινόπωρο

Αναλυτικά, η ανοικτή πρόσκληση του Δήμου προς τους κατοίκους της Ελασσόνας έχει ως εξής:

«Ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Ελασσόνας, σχεδιάζει δράσεις που στόχο έχουν την διάσωση και τη διάδοση της ιστορίας του τόπου μας.

Σημαντική θέση στις δράσεις αυτές, έχει και η αποτύπωση της εκατόχρονης ιστορικής περιόδου του δήμου Ελασσόνας, μέσα από φωτογραφικό και όχι μόνο υλικό.

Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι του Δήμου μας, έχουν στα οικογενειακά τους αρχεία αποθησαυρισμένα ανεκτίμητα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αναφέρονται σε γεγονότα και καταστάσεις που μπορούν όταν συντεθούν να αποτυπώσουν μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας ή ένα φωτογραφικό πανοραμικό λεύκωμα την κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική, πολιτική και εν τέλει μια διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας των τελευταίων εκατό χρόνων.

Κάθε φωτογραφία μπορεί να αποτελεί πολύτιμη ψηφίδα που μας είναι αναγκαία , για να συνθέσουμε μέσα από τη δύναμη της εικόνας και μια άλλη οπτική της τοπικής μας ιστορίας.

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση καλεί τους δημότες να συμμετάσχουν σ’ αυτήν τη σημαντική προσπάθειά της, για να συγκεντρωθεί και να ταξινομηθεί φωτογραφικό υλικό που αφορά την 100χρονη ιστορία της πόλης, από το 1912 μέχρι σήμερα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση και να εκδοθεί ψηφιακό φωτογραφικό – ιστορικό λεύκωμα της πόλης και των περιχώρων της, για την περίοδο 1912-2012, ως άλλη μια παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενιές των επόμενων εκατό χρόνων.

Καλούμε και παρακαλούμε τους δημότες μας να συνδράμουν σ’ αυτό το πολύ σημαντικό εγχείρημα. Να προσέρχονται στη Δημοτική Επιχείρηση με τις φωτογραφίες που διαθέτουν, και το υλικό αφού ψηφιοποιηθεί θα επιστρέφεται άμεσα στον κάτοχό του.

Κρίνεται απολύτως αναγκαίο κάθε φωτογραφία ή άλλο πολύτιμο υλικό που προσκομίζεται να συνοδεύεται από στοιχεία που την περιγράφουν (π.χ. ημερομηνία φωτογράφησης, περιεχόμενο που αφορά τα πρόσωπα, , τα γεγονότα, τις καταστάσεις που φαίνονται κ.α.).

Αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να αποστείλει ψηφιακά φωτογραφίες που κατέχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση deptakal@gmail.com .

Προσδοκούμε στην άμεση ανταπόκριση και συνέργειά σας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις