ΛΑΡΙΣΑ

Επιδείνωση των προβλημάτων στην υγεία προβλέπει ο Γ. Λαμπρούλης

Συνάντηση με τη Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας είχε ο βουλευτής τουΚΚΕ ΓιώργοςΛαμπρούλης.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, στην παροχή υπηρεσιών που διαρκώς οξύνονται, λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων σε προσωπικό, υλικών, καθώς και σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Σε ότι αφορά το προσωπικό, ιατρικό – νοσηλευτικό – βοηθητικό, οι ελλείψεις είναι τεράστιες με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας του υφιστάμενου δυναμικού, βάρδιες – εφημερίες, γεγονός που θα επιδεινωθεί και με την εφαρμογή του νέου τροποποιημένου οργανισμού που μειώνει δραματικά τις θέσεις εργασίας. Οξύ παραμένει το πρόβλημα με τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου (ανανέωση, προμήθεια νέων μηχανημάτων) με κορυφαίο για παράδειγμα το πρόβλημα του ακτινοθεραπευτικού, που υπολειτουργεί μήνες τώρα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να ζητούν υπηρεσίες εκτός Θεσσαλίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, τις οικογένειές τους αλλά και την τσέπη τους.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε πως το αμέσως επόμενο διάστημα η κατάσταση στον τομέα του δημόσιου συστήματος υγείας – πρόνοιας θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο ως αποτέλεσμα των μέτρων για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση υπέρ του κεφαλαίου και κατά των λαϊκών στρωμάτων.

Μπροστά μας είναι το ενδεχόμενο να βρεθεί ο λαός μας σε μια πιθανόν ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που θα οδηγήσει σε περαιτέρω δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και προς τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξασφαλίσουν έστω και τις πενιχρές σημερινές παροχές για υγεία, πρόνοια, φάρμακα, υγειονομικά υλικά.

Το αποτέλεσμα θα είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που ήδη συνθλίβονται από τα μέτρα που προωθούνται, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις πληρωμές για να προστατέψουν την υγεία τους και να θεραπευτούν από τις ασθένειες.

Απέναντι σ’ αυτή την δραματική και επικίνδυνη κατάσταση οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας που βιώνουν στο πετσί τους τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς καμιά αναμονή πρέπει να οργανώσουν τον κοινό αγώνα τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για διεκδίκηση λύσεων στα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, όπως πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, κάλυψη των αναγκών σε υλικά, φάρμακα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ και κοινοβουλευτικά θα αναδείξει και θα διεκδικήσει λύση στα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας προς όφελος του λαού και των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις