ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών του Βόλου τα μισά παιδιά για τα οποία έγιναν αιτήσεις

Ο Δήμος αδυνατεί να προσλάβει το προβλεπόμενο από το νόμο προσωπικό

Ένα στα δύο παιδιά των οποίων οι γονείς τους έκαναν ή θα κάνουν αίτηση προκειμένου να φοιτήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε έναν από τους δεκατρείς συνολικά παιδικούς σταθμούς του ενιαίου Δήμου Βόλου θα μείνει εκτός, καθώς ο Δήμος δεν θα έχει το προβλεπόμενο από το νόμο προσωπικό για τη δημιουργία επιπλέον τμημάτων.

Ειδικότερα οι εγγραφές και οι επανεγγραφές ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή και όπως έγινε γνωστό οι αιτήσεις ήταν πολύ περισσότερες από πέρυσι Συνολικά οι εγγραφές – επανεγγραφές ανέρχονται σε 1.100, ενώ άλλες διακόσιες περίπου θα είναι οι αιτήσεις οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν από την επόμενη εβδομάδα, οπότε και αρχίζει η κατάθεση αιτήσεων από εργαζόμενες μητέρες που επιδοτούνται μέσα από το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ). Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βόλου θα απορροφήσουν συνολικά 180 παιδιά.

Από τις 1.300 αιτήσεις θα απορροφηθούν 650 παιδιά, ενώ αν γίνει αποδεικτό το αίτημα του Δήμου από το Υπουργείο για πρόσληψη συμβασιούχων από τον Οκτώβριο μέχρι και τον επόμενο Ιούνιο, τότε θα υπάρξει η δυνατότητα να απορροφηθούν άλλα εκατό παιδιά.

Σύμφωνα με στελέχη του ΔΟΕΠΑΠ/ ΔΗΠΕΘΕ οι επανεγγραφές είναι 350 και για πρώτη φορά οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των συγκεκριμένων παιδιών επανεξετάζονται με βάση τα μόρια εισαγωγής που έχει θεσπίσει ο Δήμος Βόλου.

Οι υπόλοιπες αιτήσεις μέχρι τις 1.100 αφορούν σε αιτήσεις γονέων για νέες εγγραφές και οι οποίες θα αρχίσουν να εξετάζονται από την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως με βάση τα περυσινά δεδομένα οι αιτήσεις είχαν φτάσει στις 900 αλλά τελικά απορροφήθηκαν 670 παιδιά. Με δεδομένο ότι φέτος τα πράγματα είναι χειρότερα σ΄ ό,τι αφορά την πρόσληψη συμβασιούχων εκτιμάται ότι θα ήταν ευχής έργο αν φιλοξενηθεί ο ίδιος αριθμός παιδιών.

Στο Δήμο εκτιμούν ότι φέτος θα λειτουργήσουν 40 15μελή τμήματα από τα 46 που ήταν πέρυσι. Τμήματα που μπορούν να λειτουργήσουν με τις 11 παιδαγωγούς και τις 9 καθαρίστριες που αποτελούν το μόνιμο προσωπικό των παιδικών σταθμών.

Αν εγκριθεί η πρόσληψη συμβασιούχων τότε ο αριθμός των παιδιών μπορεί να αυξηθεί, όπως λένε οι αρμόδιοι του Δήμου Βόλου, στα περυσινά επίπεδα.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς τους εργάζονται και οι οποίοι έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες κοινωνικές κατηγορίες.

Ακόμη στο Δήμο υποστηρίζουν ότι πολλοί γονείς οφείλουν τα τροφεία 2 ή και 3 μηνών , με το Δήμο να δείχνει ανοχή σε πολλές περιπτώσεις, καθώς αντιλαμβάνεται τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά.

Ωστόσο από τους γονείς που πήγαν να κάνουν επανεγγραφή ζητήθηκε ως προϋπόθεση για την παραλαβή των δικαιολογητικών να έχουν εξοφληθεί όλοι οι προηγούμενοι μήνες μέχρι και το Μάιο.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις