ΛΑΡΙΣΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στις 12/7

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης οδηγεί τους συνταξιούχους της Λάρισας σε κινητοποιήσεις.

Την μεθεπόμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «μπροστά στην δραματική κατάσταση όπως εξελίσσεται στα φάρμακα και τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία μπαίνουμε στον αγώνα χωρίς αναμονή, για δωρεάν φάρμακα και υπηρεσίες υγείας.

Μπροστά σε όσα δύσκολα βιώνουμε με την μείωση μισθών και συντάξεων, την καταλήστευση του εισοδήματός μας από τους εξοντωτικούς φόρους, την ακρίβεια, το τεράστιο κόστος για φάρμακα και υγεία, το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και η ΣΕΑ Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ-ΤΣΑ Ν. Λάρισας, καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Ιούλη, ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα του ΕΚΝΛ.

 

Διεκδικώντας:

  1. 1.    Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των κέντρων υγείας και των ιδρυμάτων πρόνοιας, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  2. 2.    Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.
  3. 3.    Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για νοσοκομεία, και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών. Η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία – πρόνοια – φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε υποχρέωσης που απορρέει από την δανειακή σύμβαση.
  4. 4.    Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα.
  5. 5.    Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των εδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφή, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό από τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, στους χρόνιους πάσχοντες και στα ΑμΕΑ.
  6. 6.    Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των φαρμάκων με προτεραιότητα στους ανέργους ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες, χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.
  7. 7.    Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι, τα ΑμΕΑ σε φάρμακα και άλλο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό την περίοδο της άρσης τη πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
  8. 8.    Συμψηφισμό των χρεών ανάμεσα στο δημόσιο στους φαρμακοποιούς και τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.

Με βάση αυτό το πλαίσιο καλούμε και τους φαρμακοποιούς σε κοινό αγώνα μαζί μας. Να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες που οφείλονται στις αντιλαϊκές και αντιασφαλιστικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και έφεραν τον ΕΟΠΥΥ και τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τον λαό στην σημερινή κατάντια, για να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές του φαρμάκου.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις