ΛΑΡΙΣΑ

Πάταξη του παραεμπορίου ζητούν οι έμποροι από το δήμο Λαρισαίων

Τη συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων στην καταπολέμηση του μεγαλύτερου προβλήματος για το στεγασμένο εμπόριο, το παραεμπόριο, ζήτησαν από το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας που τον επισκέφθηκαν σήμερα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Τσιαπλές, όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου χαρακτήρισαν το πρόβλημα του παραεμπορίοιυ ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του κλάδου και ζήτησαν από το Δήμαρχο «να καθαρίσει η πόλη από τους παράνομους μικροπωλητές, αλλοδαπούς ή Έλληνες».

Από την πλευρά του ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι η Δημοτική Αστυνομία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με εκτεταμένους καθημερινούς ελέγχους. «Δυστυχώς – είπε ο Δήμαρχος – παρά το γεγονός ότι το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας κατάσχει ακόμα και τα εμπορεύματα, ανατροφοδοτούνται με νέο εμπόρευμα μέσα σε μία ώρα.

Ο κ. Τζανακούλης ανακοίνωσε την πρόθεση του Δήμου Λαρισαίων να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας ευρείας σύσκεψης την ερχόμενη Τρίτη 10 Ιουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΔΟΕ, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου, για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα το παραεμπορίου.
Ταυτόχρονα, ο κ. Τζανακούλης έθεσε και το θέμα της επαιτείας, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του νόμου που μετέτρεψε το αδίκημα από πλημμέλημα σε πταίσμα. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα έχει άμεσα συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής για την επαναφορά της επαιτείας σε πλημμέλημα.

Τέλος ο κ. Τζανακούλης επανέλαβε την έκκληση προς τους εμπόρους για τήρηση των κανόνων καθαριότητας κυρίως στο κέντρο και ιδιαίτερα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καλώντας τους να βγάζουν τα σκουπίδια λίγο πριν την αποκομιδή και στους κάδους που βρίσκονται μπροστά στα καταστήματα τους, αφού υπάρχουν καταγγελίες για «μεταφορά» των απορριμμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ακόμα και σε κάδους150 μέτραμακριά από τα καταστήματα τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις