ΕΛΛΑΔΑ

Κεδίκογλου: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Κατηγορηματικός ήταν στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97,8 και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα αποτρέψει νέες θυσίες των Ελλήνων. «Είναι ειλημμένη απόφασή μας να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο περαιτέρω θυσίες, γιατί οι Έλληνες δεν αντέχουν παραπάνω. Απ΄ εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι με την παρουσίαση των ακριβέστατων, αναμφισβήτητων στοιχείων για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους δείκτες για την ύφεση και την ανεργία θα μπορέσουν να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι ορισμένα μέτρα δεν έχουν νόημα να προχωρήσουν» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Άλλωστε το οικονομικό όφελος από την απόλυση 15.000 ανθρώπων νομίζω ότι είναι μηδαμινό».

Αναφορικά με τα εργασιακά και το ενδεχόμενο κατάργηση της ισχύος της μετενέργειας ο Σίμος Κεδίκογλου εξήγησε ότι θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων μόλις η χώρα είναι σε καλύτερη θέση διαπραγμάτευσης.

«Το κάθε ζήτημα που εμπεριέχεται στη συμφωνία των τριών αρχηγών θα τίθεται προς διαβούλευση ανάλογα με την ωριμότητα του. Οι στόχοι αυτοί έχουν ορίζοντα τετραετίας. Όσο πιο σύντομα μπορούμε θα φέρνουμε το κάθε ζήτημα προς διαβούλευση. Αυτή τη στιγμή ώριμο ζήτημα προς διαβούλευση είναι η επιμήκυνση της αποπληρωμής, γιατί στο ζήτημα αυτό ακούμε ήδη Ευρωπαίους, να μιλούν σε ανάλογο «μήκος κύματος» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις