ΛΑΡΙΣΑ

Πρόταση για την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Υπέβαλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός στον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη

«Μεταρρύθμιση που θα στείλει μήνυμα στην Ευρώπη», χαρακτήρισε την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη χθεσινή συνάντηση των περιφερειαρχών με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τον υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου (παρόντες ο γενικός γραμματέας κ. Αθ. Ξηρός και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών).

«Με την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων το όφελος είναι τετραπλό για τη χώρα μας αλλά και την κυβέρνηση:

-Θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας στην Ευρώπη καταργώντας μια δομή του κράτους που δεν έχει λόγο ύπαρξης.

-Θα εξοικονομηθούν πόροι σε μια εποχή που αυτό είναι το κύριο ζητούμενο.

-Θα υπάρξει αποτελεσματικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης καθώς θα σταματήσουν να υπάρχουν φαινόμενα επικάλυψης αρμοδιοτήτων και «γκρίζων ζωνών» στις αρμοδιότητες κεντρικού κράτους – περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

-Οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα μετακινηθούν σε Περιφέρειες και Δήμους καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν», εξήγησε ο κ. Κ. Αγοραστός στην καινούργια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση, την οποία υποστήριξαν ένθερμα όλοι οι περιφερειάρχες, οι οποίοι πρότειναν όσον αφορά τις υπηρεσίες που το Σύνταγμα προβλέπει να ασκούνται από το κράτος να προΐσταται ένας υπάλληλος με βαθμό διευθυντή, όπως γινόταν μέχρις ότου συστάθηκαν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον τότε υπουργό κ. Ι. Ραγκούση.

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Ρεπορτάζ : Γιώργος Μακρής)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις