Χωρίς νερό Μελισσοχώρι και Ομορφοχώρι για τα χρέη προς τη ΔΕΥΑΛ!

Δημοσιεύθηκε στις: 3 Ιουλίου 2012, 15:18

Απίστευτη τροπή παίρνει το θέμα των οφειλών του δήμου Κιλελέρ προς το δήμο Λαρισαίων για το νερό.

Σήμερα η ΔΕΥΑΛ προχώρησε σε διακοπή υδροδότησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό μέσα στο κατακαλόκαιρο δύο χωριά, το Μελισοχώρι και το Ομορφοχώρι!

Η ΔΕΥΑ Κιλελέρ από τη διαχείριση του νερού Ομορφοχωρίου, Μελισσοχωρίου, Νίκαιας και Νέων Καρυών οφείλει συνολικά 800.000 ευρώ περίπου στην δημοτική επιχείρηση του δήμου Λαρισαίων, ενώ προ μηνών ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Κομήτσας είχε ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της τιμής αγοράς του νερού, την οποία είχε χαρακτηρίσει αρκετά υψηλή.

Ωστόσο, από πλευράς ΔΕΥΑΛ δεν υπήρξε ανταπόκριση στο συγκεκριμένο αίτημα και σήμερα φθάσαμε στα χειρότερα!

Το παράξενο είναι πως για αύριο Τετάρτη είχε κλειστεί ραντεβού μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑ Κιλελέρ κ. Γιώργου Σκρίμπα με το διευθυντή της ΔΕΥΑ Λάρισας κ. Αποστόλη Μπαλογιάννη ώστε να συζητηθεί ρύθμιση το χρέους!

Έξαλλος ο κ. Κομήτσας επικοινώνησε με τη ΔΕΥΑΛ αναζητώντας εξηγήσεις, ενώ εκτιμάται πως εντός της ημέρας θα γίνει επανασύνδεση του νερού.

ΚΟΜΗΤΣΑΣ: “ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ”

Για προκλητική και απαράδεκτη απόφαση κάνει λόγο ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, με αφορμή τη διακοπή της υδροδότησης των Τοπικών Κοινοτήτων Μελισσοχωρίου και Ομορφοχωρίου, στην οποία προχώρησε σήμερα το πρωί η ΔΕΥΑ Λάρισας, διεκδικώντας με πρωτοφανή και εκβιαστικό τρόπο την είσπραξη οφειλών από τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Ο κ. Κομήτσας τονίζει ότι πρόκειται για απόφαση που δεν έχει προηγούμενο στα αυτοδιοικητικά χρονικά και είναι σαφές ότι λήφθηκε όχι από τον υπηρεσιακό μηχανισμό αλλά από την πολιτική ηγεσία της ΔΕΥΑΛ, την οποία και κατηγορεί για υποκρισία, έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης έναντι των πολιτών, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ύφεση.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Κιλελέρ καταγγέλλει ότι η απόφαση για τη διακοπή της υδροδότησης στα δύο χωριά λήφθηκε ενώ είχε κλειστεί ραντεβού για αύριο Τρίτη μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, κ. Γιώργου Σκρίμπα και του διευθυντή της ΔΕΥΑ Λάρισας, κ. Απόστολου Μπαλογιάννη, προκειμένου να διερευνηθεί η πλέον πρόσφορη διαδικασία για τη ρύθμιση της αποπληρωμής της οφειλής, η οποία αφορά σε χρήσεις παρελθόντων ετών.

«Θα πρέπει να ντρέπονται όσοι απεργάστηκαν και υλοποίησαν το σχέδιο της διακοπής της υδροδότησης σε Μελισσοχώρι και Ομορφοχώρι. Είναι προφανές ότι η απόφασή τους λήφθηκε για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και χωρίς να υπολογίζουν τί θα απογίνουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής» σημειώνει ο κ. Κομήτσας.

Προσθέτει, δε, ότι στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία και ενώ είναι γνωστά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία, «αντί η ΔΕΥΑΛ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, που διαφημίζει τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή της Λάρισας, δείχνει το πρόσωπο μίας επιχείρησης που ξεπερνά σε σκληρότητα και έλλειψη ευαισθησίας ακόμη και την Τρόικα. Γιατί ακόμα και οι ξένοι δέχθηκαν να προβούν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή του χρέους από την ελληνική πολιτεία αλλά η ΔΕΥΑ Λάρισας ούτε αυτό δεν έκανε με τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ επισημαίνει, εξάλλου, ότι η απόφαση για τη διακοπή της υδροδότησης ήρθε να προστεθεί στην πρόσφατη αρνητική απάντηση της ΔΕΥΑΛ στο αίτημα που κατέθεσε η ΔΕΥΑ Κιλελέρ για τη μείωση του κόστους προμήθειας του νερού από το οποίο υδρεύονται Μελισσοχώρι, Ομορφοχώρι, Νίκαια και Ν. Καρύες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και στη ΔΕΥΑ Κιλελέρ να μειώσει την τιμή του νερού, αντίστοιχα, στα χωριά αυτά. «Η προμήθεια του νερού από τη ΔΕΥΑΛ είναι εξαιρετικά ακριβή υπόθεση.

Ούτε πετρέλαιο να αγοράζαμε δε θα πληρώναμε τέτοια ποσά» υπογραμμίζει ο κ. Κομήτσας και προσθέτει: « Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες ότι η ΔΕΥΑΛ χρεώνει την εξωφρενική τιμή των 60λεπτών +ΦΠΑ (13%) για κάθε κυβικό μέτρο νερού που στέλνει στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή προμήθειας νερού μεταξύ ΔΕΥΑ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά πιθανότατα σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Κλείνοντας ο κ. Κομήτσας ξεκαθαρίζει ότι η δημοτική αρχή Κιλελέρ δεν πρόκειται να επιτρέψει οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου και του Ομορφοχωρίου να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα αποφάσεων που ενσαρκώνουν όχι μόνο τον πολιτικό αμοραλισμό της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ αλλά και αποκαλύπτουν μία νοοτροπία που αντιμετωπίζει το νερό όχι σαν κοινωνικό αγαθό αλλά σαν περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης από την τιμολογιακή πολιτική της οποίας έχει δημιουργηθεί τεράστιο αποθεματικό στα ταμεία της.

Newsroom onlarissa.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ