ΛΑΡΙΣΑ

Βρέθηκε … χειροβομβίδα μέσα στη θάλασσα!

Λίγα μόλις μέτρα από την παραλία της Σωτηρίτσας …

Την κινητοποίηση του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου προκάλεσε χθες το πρωί, ο εντοπισμός μιας… χειροβομβίδας από λουόμενο, λίγα μέτρα από την παραλία της Σωτηρίτσας και μέσα στη θάλασσα.

Η χειροβομβίδα, παρότι αμυντικού τύπου, δεν φαίνεται να είναι επικίνδυνη καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είναι άδεια αφού ο κάτοχός της, προτού την «ξεφορτωθεί» αφαίρεσε την εκρηκτική ύλη και την περόνη.

Ο λουόμενος ενημέρωσε το Λιμενικό και όπως σημείωσε προς την «Ε» ο λιμενοσταθμάρχης Αγιοκάμπου, ανθυπασπιστής Χρήστος Αντωνίου «αμέσως αποκλείσθηκε η περιοχή ενώ ελήφθησαν μέτρα προληπτικού χαρακτήρα, με την τοποθέτηση σήμανσης αλλά και φύλαξης του χώρου από λιμενικούς για την προστασία των παραθεριστών».

Παράλληλα ενημερώθηκε η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού άνδρες της οποίας θα επιχειρήσουν σήμερα, προκειμένου να αποσυρθεί η χειροβομβίδα αλλά και να ελεγχθεί ο γύρω χώρος, επίσης για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου η χειροβομβίδα εντοπίσθηκε σε απόσταση πέντε μέτρων περίπου από την ακτή και σε βάθος δυο μέτρων στη θάλασσα.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)         

Close