ΛΑΡΙΣΑ

Βρέθηκε … χειροβομβίδα μέσα στη θάλασσα!

Λίγα μόλις μέτρα από την παραλία της Σωτηρίτσας …

Την κινητοποίηση του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου προκάλεσε χθες το πρωί, ο εντοπισμός μιας… χειροβομβίδας από λουόμενο, λίγα μέτρα από την παραλία της Σωτηρίτσας και μέσα στη θάλασσα.

Η χειροβομβίδα, παρότι αμυντικού τύπου, δεν φαίνεται να είναι επικίνδυνη καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είναι άδεια αφού ο κάτοχός της, προτού την «ξεφορτωθεί» αφαίρεσε την εκρηκτική ύλη και την περόνη.

Ο λουόμενος ενημέρωσε το Λιμενικό και όπως σημείωσε προς την «Ε» ο λιμενοσταθμάρχης Αγιοκάμπου, ανθυπασπιστής Χρήστος Αντωνίου «αμέσως αποκλείσθηκε η περιοχή ενώ ελήφθησαν μέτρα προληπτικού χαρακτήρα, με την τοποθέτηση σήμανσης αλλά και φύλαξης του χώρου από λιμενικούς για την προστασία των παραθεριστών».

Παράλληλα ενημερώθηκε η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού άνδρες της οποίας θα επιχειρήσουν σήμερα, προκειμένου να αποσυρθεί η χειροβομβίδα αλλά και να ελεγχθεί ο γύρω χώρος, επίσης για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου η χειροβομβίδα εντοπίσθηκε σε απόσταση πέντε μέτρων περίπου από την ακτή και σε βάθος δυο μέτρων στη θάλασσα.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)         

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις