ΛΑΡΙΣΑ

Πολιτική “σάρκα και οστά” παίρνει η “Κοινωνία Αξιών” του Φαρσαλινού Δ. Μπουραντά

Με σαφή πολιτική τοποθέτηση στο μεταρρυθμιστικό, κοινωνικό Κέντρο, έναν χώρο δηλαδή για τα μάτια του οποίου μετά την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ ερίζουν κι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί και με κύριο επιχείρημα πως «εμείς ερχόμαστε να δώσουμε αξία στην πολιτική κι όχι να πάρουμε αξία από αυτήν» παρουσίασε ο καθηγητής Οικονομικών και ηγεσίας και γνωστός διανοούμενος (έχει γράψει τα bests seller βιβλία «Όλα σου τα έμαθα μα ξέχασα μια λέξη» και «Επί σκηνής χωρίς πρόβα») Δημήτρης Μπουραντάς το καινούργιο του κόμμα «Κοινωνία Αξιών».
Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στην ΕΣΗΕΑ ο κ. Μπουραντάς «άνθρωποι με αξίες, που δεν βλέπουμε την πολιτική ως όχημα προσωπικών φιλοδοξιών, άνθρωποι με ένσημα που δεν πουλάμε τις αντιστασιακές μας περγαμηνές όπως κατά κόρον πολλοί έκαναν μετά το Πολυτεχνείο, επιδιώκουμε να αλλάξουμε την ατζέντα». Όπως προσδιόρισε ο γνωστός καθηγητής και συγγραφέας, η Κοινωνία Αξιών εμπνέεται από τον σύγχρονο σοσιαλισμό σε σύζευξη με τον φιλελευθερισμό. Σε ερώτηση για το κατά πόσο ο νέος του φορέας είναι συγγενής με τη Δημιουργία Ξανά και τη Δράση ο κ. Μπουραντάς ξεκαθάρισε πως «η Κοινωνία Αξιών δεν μιλά για αυτορρύθμιση των αγορών ούτε είναι ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα καθώς αυτή η ιδεολογία έχει ξεπεραστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση». Και προσέθεσε: «εισάγουμε προς συζήτηση στην ελληνική κοινωνία μια μοντέρνα μετα-ιδεολογία.

Το όραμα μας δεν είναι μόνο η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση αλλά το πώς ως χώρα θα μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Η Ελλάδα μπορεί να είναι πρωτπόρα σε πολλούς τομείς όπως ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, ο πολιτισμός, η βιομηχανία, αρκεί να υπάρξει ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο που θα βασίζεται στην αποτελεσματοκρατία. Κανένας πολιτικός φορέας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν μιλά για ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Όλοι σε αυτό το σκέλος είναινεφελώδεις» υπογράμμισε.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο Ηλίας Μόσιαλος και η νέα του πολιτική ομάδα υπό τον τίτλο «Δημιουργική Ελλάδα» επιχείρησαν να συνομιλήσουν με το κόμμα της Κοινωνίας Αξιών ενώ και ο Γιάννης Ραγκούσης έψαξε διαύλους επικοινωνίας αν και δεν υπήρξε διάλογος. «Η Κοινωνία Αξιών δεν μιλά για αποκλεισμό των πολιτικών. Και στην πολιτική υπάρχουν άξιοι και άφθαρτοι άνθρωποι. Λέμε όμως πως κάθε περίπτωση θα πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά ως προς το αξιακό της υπόβαθρο και την καθαρότητά της. Η Κοινωνία Αξιών είναι κάθετη σε αυτό αφού δεν επιθυμεί να γίνει φορέας παλιών αλλά 100% νέων ιδεών» υπογράμμισαν στελέχη του νέου κόμματος σε ερώτηση που έγινε για ενδεχόμενη συνομιλιών με χώρους γύρω από το ΠΑΣΟΚ. Στην ομάδα της «Κοινωνίας Αξιών» συμμετέχουν γνωστοί άνθρωποι από την ιδιωτική αγορά, πανεπιστημιακοί όπως ο τέως Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ κ. Α. Κιντής, ο πρώην ναύαρχος κ. Στέλιος Φενέκος, ο γνωστός από την τηλεοπτική του διαδρομή οικονομικός αναλυτής Γιώργος Κορομηλάς ενώ στη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος συμμετέχει τιμητικά ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Χατζημαρκάκης.

«Να πάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Αστυνομία για να βγουν οι αστυνομικοί στους δρόμους»

Σε κάθε περίπτωση, μερικές από τις ιδέες του νέου φορέα που φαίνεται να ξεχωρίζουν και να ανοίγουν τη δημόσια συζήτηση, είναι μεταξύ η απασχόληση των ανέργων σε κοινωνική εργασία με αύξηση κι επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, η έμφαση στον αγροτικό τομέα και τον πολιτιστικό – τουριστικό πλούτο της χώρας, η μεταβίβαση των «ήπιων» δράσεων αστυνόμευσης στις δημοτικές αστυνομίες προκειμένου να υπάρξει αποδέσμευση δυνάμεων για την καλύτερη αστυνόμευση των πόλεων αλλά και η μετάταξη για δουλειές γραφείου υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα ώστε οι αστυνομικοί να βγουν στους δρόμους κι όχι να εξαφανίζονται στα γραφεία, η δημιουργία «εικονικού διαφθορέα» ώστε να υπάρχει έλεγχος από τη δικαιοσύνη του κατά πόσο ή όχι οι δημόσιες υπηρεσίες πιέζουν τους πολίτες ως προς τη διαφθορά, η μετατροπή της απιστίας, των δωροδοκιών και των καταχρήσεων δημοσίων πόρων σε ιδιώνυμο αδίκημα, η ελληνοποίηση των προμηθειών και η επένδυση στο made in Greece καθώς και η εφαρμογή πλήρους φορολογικού πόθεν έσχες για όλους τους Έλληνες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις