ΛΑΡΙΣΑ

Πανευρωπαϊκή συνάντηση των εταίρων του προγράμματος ΕΜ-ΚΙΤ

Πραγματοποιήθηκε στο ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λάρισα το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου

Με  μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη πανευρωπαϊκή συνάντηση για το πρόγραμμα ΕΜ-ΚΙΤ “Empowerment Kit for Immigrant Women with Low Educational / Working Experience”, που έλαβε χώρα στην πόλη της Λάρισας στις εγκαταστάσεις του ΚΕΕ ΔΗΜΗΤΡΑ, στις 25 και 26 Ιουνίου 2012.

Το πρόγραμμα ΕΜ-ΚΙΤ συντονίζεται από το FOLKUNIVERSITETET της Ουψάλα της Σουηδίας με συμμετοχή οργανισμών από την Σουηδία (FOLKUNIVERSITETET-Kristianstad), την Ισπανία (DOCUMENTA), την Τσεχία (AKSES), την Ελλάδα (ΚΕΕ ΔΗΜΗΤΡΑ), την Κύπρο (MMC), την Ελβετία (FDEP) και την Ολλανδία (REVALENTO).

Το πρόγραμμα ΕΜ-ΚΙΤ έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού-συμβουλευτικού εργαλείου ενδυνάμωσης μεταναστριών υπηκόων τρίτων χωρών που έχουν μέχρι στιγμής λίγη ή καθόλου εμπλοκή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και στην αγορά εργασίας.

Το πολύ-εργαλείο αυτό είναι ήδη έτοιμο και δοκιμάζεται στα πλαίσια πιλοτικών εφαρμογών σε ολόκληρη την Ευρώπη με στόχο την τελειοποίησή του. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε από κάθε εμπλεκόμενο φορέα η εμπειρία της χρήσης του πολύ-εργαλείου στις διάφορες χώρες και αξιολογήθηκε η επάρκειά του σε σχέση με τις ανάγκες που καλείται να καλύψει.

Η πιλοτική του χρήση στην Ελλάδα διενεργήθηκε στην πόλη της Αθήνας από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2012, με τη συνεργασία πέντε φορέων που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης σε μετανάστριες υπηκόους τρίτων χωρών.

Το τελειοποιημένο εργαλείο ενδυνάμωσης μεταναστριών με λίγη ή καθόλου εργασιακή/εκπαιδευτική εμπειρία πρόκειται να παρουσιαστεί σε εκδήλωση στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 2012, όπου θα συμμετέχουν μη κυβερνητικοί και ιδιωτικοί οργανισμοί, καθώς και δημόσιες υπηρεσίες που προωθούν την κοινωνική ένταξη μεταναστών.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις