ΛΑΡΙΣΑ

Παναγιωτόπουλος: αποκατάσταση μισθών σε ένστολους «όταν βελτιωθεί η οικονομία»

Την κατανόησή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι εξέφρασε από τη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ωστόσο, κατά την επίσκεψή του σε ΑΤΑ και 1η Στρατιά ο κ. Παναγιωτόπουλος απέφυγε να δεσμευτεί χρονικά για το πότε θα «αποκατασταθούν» οι μισθοί των στρατιωτικών, περιοριζόμενος απλά στο ότι αυτό θα γίνει «από τη στιγμή που η οικονομία θα αρχίσει να βελτιώνεται».

«Θεωρώ αυτονόητο και το λέω με πλήρη βεβαιότητα, εξήγησε ο υπουργός, ότι (σ.σ. οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις) έχουν αποσυνδέσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις οριζόντιες περικοπές, από την ανάγκη εκπλήρωση του καθήκοντος.

Είναι καθήκον της πολιτείας να κάνουμε ότι μπορούμε για να τους κάνουμε την καθημερινότητα λιγότερο δύσκολη και να τους προσφέρουμε στο πλαίσιο του δυνατού, από τη στιγμή που η ελληνική οικονομά θα αρχίσει να βελτιώνεται, ό,τι καλύτερο.

Τους πονάμε, τους αγαπάμε, τους τιμούμε και τους σεβόμαστε και μιλάω για όλους όσους υπηρετούν».

«ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ, ΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως επιδίωξή του είναι «η οικονομική κρίση να μη γίνει κρίση εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας στη χώρα μας. Να μην θίξει τα θέματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής ακεραιότητας».

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τόνισε πως πιστεύει στις ένοπλες δυνάμεις και έχει «μεγάλη εκτίμηση  και σεβασμό στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν από τους κορυφαίους της ηγεσίας, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς αλλά και όλους τους οπλίτες που υπηρετούν στους τρεις κλάδους».

Κατά την επίσκεψή του στο ΑΤΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είδε συνδικαλιστές του πολιτικού προσωπικού αλλά και τα προεδρία των ενώσεων αποστράτων του νομού Λάρισας, σχολιάζοντας πως έγινε μία «κατ’ αρχήν συζήτηση για τα προβλήματά τους».

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ από την επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στην 1η Στρατιά.

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις