ΛΑΡΙΣΑ

Μία από τις αμαζόνες του Τσίπρα η Ηρώ Διώτη!

Το «Πρώτο θέμα» συγκαταλέγει τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ στις στενές συνεργάτιδες του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα τα εξής:

«Την Πέμπτη με την ορκωμοσία των νέων βουλευτών η εικόνα στο Κοινοβούλιο ήταν εντελώς διαφορετική από τη συνηθισμένη, αφού πολλά νέα πρόσωπα κατέλαβαν τη θέση τους στα έδρανα. Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν στο χώρο στης αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναλαμβάνουν ένα νέο ρόλο.

Ανάμεσα στους νέους ξεχώρισαν οι γυναικείες παρουσίες, οι οποίες στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν ήταν τόσο γνωστές, μετά όμως από την 6η Μαΐου και την 17η Ιουνίου έδωσαν το στίγμα τους και δήλωσαν παρούσες στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Ανάμεσα αυτές που ξεχωρίζουν είναι:

Η Ρένα Δούρου, η στενή συνεργάτιδα και προσωπική φίλη του Αλέξη Τσίπρα, είναι από τα πλέον προβεβλημένα και νέα στελέχη του κόμματος -γνωστή και από το μπουγέλο του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη- έδειξε το δυναμισμό της στα τηλεοπτικά πάνελ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κόρη του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, δικηγόρος και πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων δείχνει αποφασισμένη να ορίσει τον προσωπικό της χώρο, αν και δύσκολα θα ξεφύγει από την κληρονομιά, τους φίλους και τους εχθρούς του πατέρα της.

Η Σοφία Σακοράφα, μία από τις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντέδρασαν και είπαν «όχι» στο Μνημόνιο από την αρχή. Η κ. Σακοράφα καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο, διεγράφη από την Ιπποκράτους και λίγο πριν από τις εκλογές προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία στα 27 της χρόνια είναι η νεότερη βουλευτής και της ανέθεσαν προσωρινά τη γραμματεία του προεδρείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας. Εχει σπουδάσει Φαρμακευτική και ως φοιτήτρια αγωνίστηκε ενάντια σε επιλογές της πρώην υπουργού Παιδείας, κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου.

Η Ηρώ Διώτη στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν η νεότερη βουλευτής και είχε προκαλέσει αίσθηση με τις ξεχωριστού ενδιαφέροντος κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της, οι οποίες αφορούσαν δικαιώματα ατόμων με ιδιαιτερότητες, όπως οι τρανσέξουαλ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις